Locurile de joacă „se topesc” din cauza caniculei. Temperaturi de 60 de grade, înregistrate într-un părculeţ din Arad

Locurile de joacă „se topesc” din cauza caniculei. Temperaturi de 60 de grade, înregistrate într-un părculeţ din Arad

Locurile de joacă

O asociaţie din Arad a măsurat miercuri, pe suprafeţele instalaţiilor de joacă din parcuri în care nu există copaci pentru umbrire, temperaturi de 60 de grade.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit stirileprotv.ro, alte teste au indicat temperaturi similare pe spaţiile cu beton sau asfalt din cartierele de blocuri. „Ceea ce se întâmplă în cartierele de blocuri este un fenomen tipic de insulă termică urbană, a spus Ladislau Szoke, unul dintre reprezentanţii Asociaţiei Pro Urbe Arad.

Potrivit lui Ladislau Szoke, dacă în oraş se spune că sunt 38 de grade Celsius, în cartiere foarte probabil sunt peste 45 de grade Celsius”. Sursa amintită mai arată că în timpul măsurătorilor efectuate în jurul orei 12,00, asfaltul avea 51 de grade, iar la doi metri distanţă, pe iarbă, au fost măsurate la soare 38 de grade Celsius, în timp ce iarba de la umbră avea doar 27 de grade.

Meteorologii au emis primul cod roşu de caniculă din această vară, care va afecta mai multe judeţe din vestul ţării în următoarele două zile. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius. 

Joi şi vineri (24 şi 25 iunie) în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Sfaturi pentru şoferi pe caniculă. Poliţie: Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi!

Ministerul Sănătăţii: Recomandări pentru protecţia populaţiei pe timp de caniculă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările