La 14 ani a ajuns să îşi ajute profesorul de dans la antrenamente

La 14 ani a ajuns să îşi ajute profesorul de dans la antrenamente

Robert alături de una dintre partenerele de dans FOTO arhivă personală

Robert Matheas Popa are 14 ani şi este unul dintre sportivii de la Şcoala de Dans Dum Dance Team din Arad cu care antrenorul Claudiu Andrei Dumitraşcu se mândreşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert practică dansul sportiv de la vârsta de 9 ani. El a început din joacă să practice acest sport. 

„Nu ştiam exact ce este dar poate curiozitatea m-a facut să continui atât de mult timp şi să nu renunţ. Fiind ceva nou am continuat şi încet, incet am devenit din ce în ce mai bun. La început eram foarte timid, dar sub îndrumarea profesorului meu am început sa prind aripi şi să am mai multă încredere în mine. De la început am avut norocul să am o parteneră cu care am şi participat la prima mea competiţie, rezultatul fiind unul foarte bun, eu fiind la început de drum. Am mai avut după patru partenere, iar acum sunt la a şasea. Cu toate partenerele mele am avut rezultate foarte bune. Cel mai important rezultat pentru mine a fost la Bucureşti când am luat locul I din 24 de perechi participante”, spune tânărul dansator.

Acesta a participat la multe competiţii naţionale care au avut loc în: Bucureşti, Alba Iulia, Ţâgu Mureş, Timişoara, Baia Sprie, Craiova etc. Cupele si medaliile sunt rezultatele muncii pe care o depune în sala de dans.
Pentru el dansul înseamnă multă munca, multe ore de antrenamente, de pregătire.


„Sunt bucuros că pot antrena copiii din grupele de începători ale clubului nostru alături de antrenorul meu. Sportul înseamnă în general disciplină iar cei care doresc să se apuce de dans să o facă cu încredere, dar să ştie că trebuie să muncească din greu pentru a ajuge sus”, mai adaugă Robert.

Tânărul dansator este elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnaziala Caius Iacob. 


„De când am început să dansez tot timpul am avut sprijinul profesorilor pentru ceea ce fac. Sper să intru la un liceu bun, dar sunt convins că prin munca voi reuşi”, mărturiseşte Robert.

Antrenorul Claudiu Andrei Dumitraşcu spune despre elevul de 14 ani: “Robert este unul dintre sportivi mei cei mai vechi, este unul din acea generaţie foarte bună pe care am reuşit să o descopăr şi să o îndrum acum câţiva ani buni. Este un dansator foarte talentat şi pasionat şi totodată un ajutor de nădejde. Îmi amintesc că la început era un copilaş mic care venea la dans, iar acum câteodata mă uit şi văd că este cât mine de mare, asta ne face să realizam cât de repede trec anii. Ca sportiv rezultatele foarte bune au apărut încă de la început, a avut o evoluţie foarte rapidă şi constantă. Eu îi învăţ pe copiii că toţi împreună, suntem o echipa, iar de ceva vreme mă ajuta la antrenamentele copiilor începători şi se descurcă foarte bine”.

 

Mai puteţi citi: Radu şi Elena, copiii de aur ai dansului de societate din România

Povestea tânărului instructor de dansuri populare care apare în spectacole peste hotare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările