FOTO A început a patra ediţie a concursului „Pomana porcului”

FOTO A început a patra ediţie a concursului „Pomana porcului”

Concursul a început la primele ore ale dimineţii

A patra ediţie a concursului „Pomana porcului” a început în oraşul arădean Pecica,  încă de la primele ore ale dimineţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre tradiţionalul concurs de tăiat porci organizat de către Primăria oraşului Pecica şi Consiliul Local.

Pomana Porcului, ajunsă la cea de a patra ediţie, a început la ora 8, cu deschiderea oficială, după care preoţii au ţinut o scurtă slujbă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă.  A urmat apoi sacrificarea porcilor, care s-a făcut prin asomare de către un specialist.

La fel ca la ediţiile precedente, la startul concursului s-au aliniat zece echipe din Pecica, Turnu, dar şi din Ungaria, din partea unor localităţi cu care oraşul are o bună colaborare. În câteva ore se va temina concursul şi va avea loc jurizarea produselor realizate de echipe, spectatorii având ocazia să guste din acestea.   

 

Vă mai recomandăm: Crăciun tradiţional la Muzeul Satului de la Gârboavele. Ziariştii, invitaţi de onoare la pomana porcului

FOTO VIDEO Focşănenii s-au înfruptat pe cinste la pomana porcului Ignat, din centrul oraşului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: