Decanul care promovează profesia de asistent social mergând prin toate judeţele ţării

Decanul
care promovează profesia de asistent social mergând prin toate judeţele ţării

Doru Buzducea FOTO arhivă personală

Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), a vizitat de curând Aradul pentru a prezenta Campania „România în picioare pentru asistenţa socială”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doru Buzducea ocupă şi funcţia de decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti şi totodată este promotor al Campaniei „România în picioare pentru asistenţa socială”.

Despre campania „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”, Doru Buzducea afirmă: „Am apelat la această licenţă poetică pentru e reda atât forma, atât conţinutul, cât şi eleganţa demersurilor noastre, dar mai ale scopul suprem al campaniei: promovarea şi valorizarea profesiei de asistent social. Asistentul social construieşte strategii, conexiuni şi oferă sprijin concret celor care au nevoie de “extraordinar” în vieţile lor, este profesionisul ce aduce plus valoare în comunităţile locale, este cel care poate face diferenţa în orice circumstanţă. Visăm la un sistem de asistenţă socială în care asistentul social sa aibă un rol central”.

Preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România străbate toate judeţele ţării pentru a readuce în atenţia autorităţilor problemele pe care le întâmpină dar şi pentru a reînvia spiritul de breaslă în rândul comunităţii lor profesionale.


„Pas cu pas, întreaga Românie va fi acoperită de sigla CNASR. Mica Viena de pe Mureş a investit cu încredere profesia de asistent social prin dezvoltarea a două facultăţi de profil, prin dezvoltarea de servicii şi instituţii în domeniu dar şi prin gradul ridicat de angajabilitate al absolvenţilor de asistenţă social. Vreau să vă spun că Aradul ne-a impresionat prin eleganţă şi frumuseţe încă de la intrarea pe porţile sale. Fără îndoială este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării, cu o istorie importantă, aici pregătindu-se Marea Unire, dar şi cu un înalt grad de civilizaţie. Ştiu, se fac lucruri mari şi temeinice în asistenţa socială, spiritul civic şi societatea civilă este dezvoltată la dumneavoastră în judeţ, impresionaţi prin nenumăratele campanii umanitare dezvoltate în mod constant, prin oameni frumoşi şi dedicaţi cauzelor sociale. Avem o filiala mare la Arad, cu asistenţi sociali inimoşi şi cu foarte mult bun simţ, caracterizaţi de foarte multă omenie”, mai adaugă decanul.

Pentru organizarea evenimentului de la Arad, preşedintele CNASR a fost sprijinit de către Claudia Boghicevici – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Ionela Dehelean – preşedinta filialei Arad a CNASR, Alina Costin – vicepreşedinte CNASR Arad, Erika Stark – director geeral DGASPC, Oana Pârvulescu – director DAS, Laura Andreş, Raul Stepan, Cristina Peşte, Alina Breaz, Mihaela Gavrilă, Camelia Jurcuţ, Oana Morcan, Diana Vogel, Octavian Iolu.


Doru Buzducea este profesor universitar, decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. Conducător de doctorat în sociologie, preşedinte al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, autor de cărţi, studii şi cercetări de specialitate, redactor-şef al Revistei de Asistenţă Socială şi preşedinte al Asociaţiei Şcolilor de Asistenţă Socială.

 

Vă mai recomandăm: Interviu cu primul doctor în Asistenţă Socială din judeţul Arad: „De cele mai multe ori fugim de persoanele inactive”

Profesoara Alina Breaz continuă acţiunile şi în timpul vacanţei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările