VIDEO Reportaj răvăşitor despre sclavismul sexual din India. Copile închise în cuşti şi torturate dacă refuză să se prostitueze

VIDEO Reportaj răvăşitor despre sclavismul sexual din India. Copile închise în cuşti şi torturate dacă refuză să se prostitueze

Captură din film credit video: Channel 4 News Youtube

Un post britanic de televiziune a difuzat, acum patru ani, un reportaj şocant despre traficul de carne vie din India, despre cum virginele sunt licitate şi toate astea se petrec sub ochii poliţiei, părtaşă la nelegiuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Proprietarul bordelului mi-a zis că dacă nu lucrez, mă omoară. Iar dacă nu fac bani, mă vinde. Eram bătută zilnic“, spune Guddi, o tânără de 26 de ani, forţată să se prostitueze de când avea 11 ani. 

Jurnalista Hazel Thompson a documentat un material video difuzat de Channel 4News despre prostituţia din Mumbai, unde tinere şi sub 10 ani erau păcălite şi forţate prin tortură să se prostitueze. Reportajul a fost numit „Închise în cuşti până cedează“ şi spune realitatea cutremurătoare a sclavagismului sexual din Mumbai, unde poliţia e părtaşă la nelegiuiri. 

Ziarista a găsit o prostituată, Guddi, care i-a povestit prin ce a trecut şi un ghid local ce salvează minore forţate să se prostitueze. Ultimul a dus-o şi i-a arătat cutiile - un fel de camere minuscule - unde sunt forţate să stea tinerele.

„Unde locuiam eram foarte săraci. Mi-am întrebat vecinul dacă ştie unde aş putea lucra. Mi-a spus că fiica lui câştigă 5 lire sterline pe săptămână lucrând ca menajeră în Mumbai. Suna mult pentru noi (n. r. Guddi şi familia ei). Aveam 11 ani, eram mică“, povesteşte Guddi. Aşa a ajuns în Mumbai, iar acolo, cie ce au dus-o i-au spus că va face sex cu bărbaţi. Tânăra a refuzat şi a cerut să o urce pe tren ca să meargă acasă. Au bătut-o. 

„Femeia cu care m-au lăsat m-a ţinut de mâini. Fata ei, de picioare. Iar un client m-a violat. 3 luni am stat în spital“, adaugă Guddi. A încercat să fugă de acolo şi aşa a aflat că poliţia e pe mână cu traficanţii de carne vie. Povesteşte că a avut nevoie de 3 ani ca să plătească suma pe care proprietara bordelului a dat-o pe cauţiune şi că aceasta închide fetele în cutii ori cuşti, le violează ca să cedeze şi să facă ce li se spune.

„După ani de încercări şi cu ajutorul unui ghid local am reuşit să intru şi să văd condiţiile unde era ţinute fetele“, explică jurnalista în reportaj. Ghidul i-a mai spus că traficul cu virgine e un comerţ înfloritor în Mumbai şi că e atât de mare cererea încât se licitează.

„Fetele ştiu că poliţia nu le va ajuta. Poliţia vine pentru bani“, completează ghidul.

Întrebată de jurnalistă ce-şi doreşte, Guddi, care în momentul realizării reportajului scăpase de la bordel pentru că a cumpărat-o un traficant de carne vie care îi era şi iubit, a zis: „Am o mulţime de vise, dar ele nu se vor realiza“. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Cu cât se cumpără o mireasă în Bulgaria, la târg. Documentarul răvăşitor realizat de Deutsche Welle

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: