Suspiciune de mită la Spitalul de Urgenţă din Alexandria. E vizat un medic. Manager: „Nu am avut până acum probleme cu dânsul“. Ce zic procurorii

Suspiciune de
mită la Spitalul de Urgenţă din Alexandria. E vizat un medic. Manager:  „Nu am avut până acum probleme cu dânsul“. Ce zic procurorii

Bani  FOTO Adevărul

Ofiţerii DGA au descins marţi dimineaţa, 6 martie, la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, judeţul Teleorman, într-un caz de corupţie. Managerul spitalului a declarat că este vorba de medicul Virgil Roşoiu, dar că nu cunoaşte acuzaţiile ce i se aduc acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Miercuri, 7 martie, ora 21.00 Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman au făcut două percheziţii la locul de muncă şi domiciliul unui medic internist. Percheziţiile au fost făcute sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

„La data de 1 martie, anul curent, medicul a primit de la un denunţător suma de 200 lei, după ce anterior primise suma de 100 lei, pentru acordarea de îngrijiri medicale unui pacient internat pe secţia medicală“, se mai precizează într-o informare a Serviciului judeţean Anticorupţie Teleorman.

UPDATE Miercuri, 7 martie, ora 15.33 Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a dat miercuri, 7 martie, un comunicat de presă privind acţiunea ofiţerilor DGA de marţi, 6 martie, la Spitalul de urgenţă din Alexandria.

Procurorii susţin că s-au făcut două percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi la domiciliul medicului Virgil Roşoiu, suspect de luare de mită.

„În data de 6 martie 2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Teleorman au efectuat două percheziţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria şi la domiciliul medicului Roşoiu Virgil, suspectat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În cauză, organele judiciare au fost sesizate de o persoană cu privire la faptul că medicul a primit o  sumă de bani pentru acordarea de îngrijiri medicale unui pacient internat în cadrul secţiei medicale aparţinând Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.

În continuare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman efectuează cercetări în cauză, urmând a oferi mai multe detalii la finalizarea acesteia“.

Ştirea iniţială:

Ofiţeri DGA au fost marţi, 6 martie, la Spitalul de Urgenţă din Alexandria într-un caz de corupţie. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al DGA, Sarmizia Fetcu.

Potrivit explozivnews24.ro, unui medic de la spitalul amintit i s-ar fi găsit o sumă de bani într-un buzunar.

George Dobre, managerul Spitalului de Urgenţă din Alexandria, a declarat, pentru „Adevărul“, că ofiţerii DGA au venit pentru medicul primar Virgil Roşoiu: „Dânşii au venit, au o anchetă în curs, o suspiciune de mită. (...) M-au înştiinţat că au venit pentru domnul doctor Roşoiu“.

Managerul mai afirmă că nu a reuşit să vorbească azi cu medicul suspectat de DGA, dar, până acum, nu ştie să mai fi fost implicat în alte incidente sau acuzaţii de şapgă. „Nu am avut până acum probleme cu dânsul. E o anchetă în curs“, adaugă Dobre.

Mai puteţi citi:

Bărbat din Zimnicea, cercetat după ce a fost prins la volan. Motivul pentru care i s-a întocmit dosar penal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: