Floarea Alesu va fi judecată la Tribunalul Teleorman Primul termen este programat pentru mâine

Floarea Alesu va fi judecată la Tribunalul Teleorman Primul termen este programat pentru mâine

Floarea Alesu

Floarea Alesu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, este aşteptată mâine la Tribunalul Teleorman .

 Primul termen în procesul directoarei aflată în arest la domiciliu va avea loc mâine, 23 septembrie, la Tribunalul Teleorman. Verificarea măsurii de arest la domiciliu este  obiectul primei înfăţişări din procesul directoarei acuzate de trafic de influenţă.
 
Floarea Alesu se află în arest la domiciliu, după ce a fost reţinută de DNA şi trimisă în judecată cu propunerea de arestare preventivă. Directoarea de la Protecţia Copilului Teleorman este acuzată de trafic de influenţă. Aceasta este învinuită că a luat bani în schimbul aranjării unor angajări în instituţia pe care o conducea.
Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, în perioada februarie - martie 2014, Alesu Floarea a primit de o persoană denunţătoare suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în lunile mai şi iulie 2014, astfel încât fiica denunţătoarei să fie admisă în vederea ocupării postului scos la concurs.
 
 Floarea Alesu se mai află în atenţia DNA într-un alt dosar care vizează fapte de corupţie. Pe 10 iulie, mascaţii şi procurorii DNA au descins în curtea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman şi la domiciliul directoarei Floarea Alesu. După o zi întregă de percheziţii, procurorii au reţinut-o pe directoare şi alţi trei angajaţi , doar pentru o noapte de declaraţii. Floarea Alesu şi cei trei angajaţi au fost puşi, la decizia luată de DNA în urma percheziţiilor din data de 10 iulie, sub control judiciar. Acuzaţiile la adresa directoarei , potrivit comunicatului DNA emis în data de 11 iulie au vizat infracţiunile de  abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.  Directoarea este cercetată în primul dosar DNA în legătură cu o serie de angajări fictive făcute în instituţie, angajări pe care le-ar fi facilitat şi protejat, uzând de puterea pe care i-o oferea funcţia de directoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările