VIDEO Noi probleme pe lotul 2 din A10, Sebeş - Turda. Constructorul îndepărtează balastul pus în 2018

VIDEO Noi probleme pe lotul 2 din A10, Sebeş - Turda. Constructorul îndepărtează balastul pus în 2018

Utilajele lucrează la scoaterea balastului stabilizat depus în 2018. Foto: captura video youtube - Z

Pe lotul 2 al şantierului autostrăzii Sebeş - Tuda, antreprenorul grec Aktor a început să scoată balastul stabilizat care a fost pus în urmă cu doi ani pe o distanţă de peste 1 km.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea, care va întârzia şi mai mult finalizarea lucrării, se derulează între localităţile Leorinţ şi Rădeşti.
 
Balastul stabilizat depus în 2018 nu mai corespunde din punct de vedere a calităţii şi siguranţei, motiv pentru care trebuie îndepărtat. Timp de doi ani, în absenţa asfaltului. au avut loc infiltraţii care au afectat calitatea lucrării.
 
Ulterior, în zona respectivă, între Leorinţ şi Rădeşti se va depune un nou balast stabilizat. În alte zone ale şantierului, antreprenorul grec Aktor toarnă primul strat de asfalt. În total, pe 14 km a fost turnat asfalt. De asemenea, pe 80% din lungimea viitoarei autostăzi este aşternut balast stabilizat.
 
Antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda a adus în cea de-a doua organizare de şantier de la Beldiu, a treia staţie de asfalt. Aceasta este montată complet, în prezent fiind în procedură de avizare, aşteptându-se avizul de mediu şi celelalte autorizaţii pentru a putea fi pusă în funcţiune.
 
 
Astfel, Aktor va avea trei staţii de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind între 2.200 şi 2.500 de tone/24 de ore. În cele două organizări de şantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda are, în prezent, o staţie de betoane, două staţii de balast stabilizat şi două staţii de asfalt, cea de-a treia, aşa cum am menţionat, fiind în procedură de autorizare.
 

Tot în apropiere de Aiud, la Sâncrai se lucrează la viitorul pod peste râul Mureş. După ce au fost ridicate şi montate toate grinzile din tablier metalic, se montează predalele. Ce e deosebit la viitorul pod de la Sâncrai, e faptul că el este construit în curbă, pilonii şi grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru.
 
 
La Rădeşti, viitorul pod peste râul Mureş a fost suprabetonat aproape în întregime. Lotul 2 nu poate fi terminat în 2020, în condiţiile în care procentul fizic de realizare este de circa 73%. Lotul se întinde de la Alba Iulia şi până la Aiud pe o lungime de circa 24,3 km.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările