Se finalizează investiţia de 10 milioane de lei pentru masardarea policlinicii din Alba Iulia FOTO

Se finalizează investiţia de 10 milioane de lei pentru masardarea policlinicii din Alba Iulia FOTO

În noile spaţii se vor muta secţiile Neurologie şi ORL

Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C şi D ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde se vor muta secţiile de neurologie, cu 68 de paturi şi de ORL, cu 25 de paturi, vor fi finalizate în circa o lună.

Ştiri pe aceeaşi temă

După terminarea lucrărilor propriu-zise, va începe dotarea şi amenajarea spaţiilor, cu echipamente medicale şi pentru îndeplinirea condiţiilor de tratare, consultaţie, internare etc., care va dura încă trei luni. Astfel, după această perioadă (de circa patru luni), secţiile de neurologie şi ORL, care în prezent funcţionează la parter, vor fi mutate la mansardă. 
 
Lucrarea a fost finanţată integral de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul, valoarea proiectului fiind de 10.664.056 lei (cu TVA).  
 
Pe lângă necesitatea de crearea a unor spaţii adecvate secţiilor de neurologie şi ORL (aflate la parter, unde funcţionase policlinica), proiectul de mansardare se află în strânsă legătură cu un alt proiect, de modernizare, extindere şi dotare a spaţiului în care va fi relocată policlinica. Practic, mansardarea este un prim pas pentru relocarea policlinicii de pe strada Muşeţelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23, în imobilul SJU Alba Iulia, unde funcţionase în urmă cu circa 15 ani.  
 
Lucrările pentru readucerea cabinetelor policlinicii la parterul spitalului, în vechea lor locaţie, vor începe imediat după mutarea celor două secţii, la mansardă, (respectiv în vara anului 2021) şi vor dura circa 1 an şi jumătate (respectiv până în 2023). Datele privind finalizarea lucrărilor sunt estimative şi variază în funcţie de mai mulţi factori.
 
 
Funcţionarea Policlinicii în imobilul spitalului este necesară atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să parcurgă drumul dintre cele locaţii. Condiţiile de confort şi dotarea cu aparatură medicală performantă vor duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate de spital, respectiv la creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor şi totodată a adresabilităţii.
 
Se va asigura un spaţiu optim din punct de vedere al circuitelor funcţionale pentru desfăşurarea activităţii de ambulatoriu, prin consolidarea planşeului construcţiei existente cu deschidere către Bulevardul Transilvaniei, realizarea a două extinderi pentru această clădire şi lucrări de compartimentări şi finisaje interioare. De asemenea, se va realiza achiziţia a peste 590 de echipamente şi aparatură medicală.
 
 
Acest proiect este finanţat cu fonduri europene REGIO, gestionate de ADR Centru, fiind câştigat de Consiliul Judeţean Alba. Valoarea totală a cererii de finanţare cu titlul ”Extindere, modernizare şi dotare în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” este de 10.700.749,99 lei, dintre care 98% reprezintă finanţare europeană şi 2% finanţare proprie, a Consiliului Judeţean Alba (lider de proiect). SJU Alba Iulia este partener şi beneficiar al acestui proiect.
 
În cadrul Policlinicii, medicii SJU Alba Iulia efectuează consultaţii de specialitate şi tratamente de ambulatoriu în următoarele specialităţi: alergologie şi imunologie clinică, cardiologie, chirurgie, dermatovenerologie, diabet zaharat, nutriţie si boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie şi gerontologie, obstetrica-ginecologie, interne, laborator analize medicale, laborator explorări funcţionale, medicina muncii, medicină sportivă, nefrologie, neurologie, O.R.L., oftalmologie, ortopedie-traumatologie, planificare familială, psihiatrie, psihologie, reumatologie şi urologie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările