Rata mortalităţii în Alba, cauzată de COVID-19, la jumătate faţă de media pe ţară. Soluţia DSP: testarea masivă

Rata mortalităţii în Alba, cauzată de COVID-19, la jumătate faţă de media pe ţară. Soluţia DSP: testarea masivă

Laborator de testare COVID-19. Foto: DSP Alba

În judeţul Alba, rata de mortalitate cauzată de virusul COVID-19 este de 4, 67 %, comparativ cu 8, 64 % media pe ţară, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că  un factor determinant pentru o rata de mortalitate scăzută este o testare masivă şi din timp, izolarea pozitivilor pentru a evita infectarea masivă şi un tratament corespunzător primit în unităţile spitaliceşti.
 
De asemenea, acesta a mai spus că, o infectare masivă în focare de familie, fără izolare, poate sa ducă la forme mai grave chiar şi pentru persoanele tinere, fără comorbiditati.
 
În judeţul Alba, au fost înregistrate de la începutul pandemiei 43 de decese cauzate de noul coronavirus. Cel mai recent este al unei femei de 68 de ani cu multiple comorbidităţi.
 
De la începutul pandemiei, în Alba au fost înregistrate 1.101 de îmbolnăviri, dintre care 860 persoane au fost declarate vindecate.
 
De asemenea, au fost înregistrate până în acest moment 43 decese. Cel mai recent a fost înregistrat sâmbătă dimineaţă, o femeie de 68 de ani, din Alba Iulia, care avea multiple comorbidităţi: diabet, obezitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările