Protest la Kronospan Sebeş. Camioane încărcate cu lemne, blocate în faţa platformei industriale VIDEO

Protest la Kronospan Sebeş. Camioane încărcate cu lemne, blocate în faţa platformei industriale VIDEO

Protestatarii s-au plasat în faţa camioanelor şi nu permit accesul în incinta Kronospan

Un protest împotriva defrişării pădurilor şi a tăierilor ilegale are loc joi seara, 10 decembrie, la Sebeş, în faţa companiei Kronospan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul este organizat de grupul civic Diaspora Europeană, care a mai participat la acţiuni similare la Sebeş, atât la Kronospan, cât şi la Holtzindustrie.
 
Protestul este transmis live pe reţeaua de socializare Facebook. Oamenii s-au plasat în faţa camioanelor încărcate cu lemne şi nu mai permit accesul acestora în incinta companiei. 
 
”Nu avem nicio treaba cu şoferii, cu firmele, dar să lucreze legal şi atunci totul este ok”, afirmă reprezentantul grupului Diaspora Europeană, care transmite protestul.
 
Acesta susţine că mai multe camioane s-au întors din drum atunci când au văzut că este acţiunea în derulare. ”Actiunea civică are loc la indemnul directoarei de la Kronospan. Dânsa a ieşit în vară şi a spus că nu are nimic de ascuns şi ne arată actele”, a completat acesta. 
 
Diaspora Europeană a mai organizat o acţiune civică similară în decembrie 2019, când a fost descoperit un camion care avea o încârcătură de lemn mai mare decât cea din acte.
 

Protestatarii susţin că vor rămâne în faţa fabricii până când un reprezentat al conducerii va veni să le prezinte documente în legătură cu cantitatea de lemn care a intrat pe platforma industrială. Kronospan Sebeş este de mai mulţi ani în centrul unui scandal privind poluarea mediului şi achiziţionarea de lemn ilegal. Compania elveţiană produce plăci stratificate (PAL şi MDF) şi foloseşte în procesul de producţie formaldehida, pe care o produce în fabrica de pe platforma industrială.
 

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările