Prima partidă din finala mică a Campionatului naţional de baschet feminin se joacă la Alba Iulia

Prima partidă din finala mică a Campionatului naţional de baschet feminin se joacă la Alba Iulia

Prima partidă din finala mică la baschet feminin se joacă la Alba Iulia

Protagonistele primei finale mici în Campionatul naţional de baschet feminin sunt CSU Alba Iulia şi Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Meciul este catalogat ca unul al orgoliilor, dar şi în care se întâlnesc două formaţii „rănite”, după ce au pierdut în semifinale în doar două manşe.

Partida se va juca sâmbătă, 26 aprilie, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia.

Lupta pentru medalia de bronz

„Sper ca jucătoarele mele să se poată controla şi concentra în confruntările din finala mică, iar cu Sepsi fără Prahalis consider că putem juca normal. Cred că problema străinelor, în special a americancelor, de la ambele formaţii, este că sunt deja cu gândul acasă, iar acest lucru va conta mult, iar care echipă se va concentra mai bine va lua medalia. Eu sper ca noi să fim aceia, deoarece suntem echipa mai bună şi avem avantajul terenului propriu“, apreciază antrenorul CSU Alba Iulia, Miroslav Popov.

CSU Alba Iulia şi Sepsi SIC Sf. Gheorghe au ajuns în acest stadiu al campionatului, după ce au pierdut în semifinale cu CSM Târgovişte, respectiv ICIM Arad, după confruntări încheiate în doar două partide. Astfel, echipa din Alba Iulia a piedut cu 2-0 cu campioana CSM Târgovişte. De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe a avut cam acelaşi parcurs, cu două înfrângeri fără istoric, adversara de la ICIM Arad arătându-se mult prea puternică pentru echipa din Covasna.

Acţiune caritabilă pentru copiii defavorizaţi

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia lansează un apel către toţi suporterii să vină la meciul de sâmbătă,  „însoţiţi” de o jucărie, pe care să o arunce la începutul partidei în teren. Toate vor ajunge la Casa de copii de Tip Familial „Riţa Gărgăriţa” din Alba Iulia, unde  sunt găzduiţi 21 de copii separaţi temporar sau definitiv de parinţi şi copii cu nevoi speciale (deficienţă intelectuală), care pentru susţinerea şcolarizării beneficiază de protecţie specială.

„Copiii pot fi ajutaţi, jucăriile le aduc un zâmbet pe buze, dar consider că aceşti copii defavorizaţi, care nu au niciun suport, pot fi ajuttaţi cu mai multe lucruri. Sper din tot sufletul ca lumea să vină în număr mare cu jucării la sală, chiar şi eu am să cumpăr o jucărie special pentru acest moment, pentru a ajunge la un copil, pentru că ei merită toată atenţia noastră. Cred că ei ar putea fi aduşi la sală chiar la fiecare meci, sunt sigură că i-ar bucura foarte mult. Mai cred că lumea ar trebui să se uite mai atent în stânga şi dreapta la aceşti copii pentru că merită foarte mult din partea noastră“, apreciază Cred că ei ar putea fi aduşi la sală chiar la fiecare meci, sunt sigură că i-ar bucura foarte mult. Mai cred că lumea ar trebui să se uite mai atent în stânga şi dreapta la aceşti copii pentru că merită foarte mult din partea noastră“, apreciază Larisa Toma, pivot CSU Alba Iulia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: