Patru copii rămaşi fără mamă în urma unui accident rutier au primit o casă cumpărată din donaţii

Patru copii rămaşi fără mamă în urma unui accident rutier au primit o casă cumpărată din donaţii

Cei patru copii rămaşi orfani de mamă, în faţa noii lor locuinţe din oraşul Abrud

Patru copii din Abrud rămaşi orfani de mamă, care a murit într-un accident rutier provocat chiar de tatăl lor, au, acum, un acoperiş deasupra capului. În urma unei campanii de donaţii a fost adunată suma necesară cumpărării unei case.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 100 de persoane au răspuns apelului lansat de unchiul acestora, primarul Nicolae Simina, şi au donat bani în conturile deschise în urmă cu trei luni. S-a adunat, astfel, echivalentul în lei a sumei de 8.000 de euro cu care a fost achiziţionată o casă în oraşul Abrud.
 
”Am adunat aproape toată suma, iar diferenţa a fost depusă de către bunica lor. Şi proprietarul care a vândut a fost impresionat de povestea copiilor şi a mai lăsat din preţ. Mai rămâne să fie semnate actele la notar. Pentru că nu au 18 ani este nevoie să fie preluaţi în tutelă de către bunică, care va semna actele”, a spus Nicolae Simina. Flavia (12 ani), Ianis (10 ani), Andreea (9 ani) şi Darius (6 ani) trăiesc o veritabilă tragedie din 4 august 2017, când mama lor, Petronela, a decedat în accidentul provocat de către tatăl lor. Maşina condusă de către bărbat s-a răsturnat pe drumul dintre DN75 şi satul Poiana Sohodol, unde locuiau. Tatăl acestora, Nariţa Dorel Flavius, locuieşte acum împreună cu copiii şi are grijă de ei.
 
”S-a schimbat mult de tot şi îşi vede de treabă. Locuieşte cu copiii şi se ocupă de ei. Au fost o familie normală, fericită. Săraci dar mama lor avea grijă de ei, îi iubea şi erau tot timpul curaţi. Şi tatăl avea grijă de ei, îmi pare tare rău de ce s-a întâmplat”, a afirmat primarul din Abrud. Oameni inimoşi din oraş s-au ocupat şi ca micuţii să meargă în continuare la şcoală, le-au cumpărat rechizite şi le-au donat haine noi. ”Copiii învaţă foarte bine, fetiţa cea mare a luat premiul I. Au fost foarte afectaţi de ce s-a întâmplat, iar după ce a trecut şocul iniţial au fost şi mai supăraţi” a mai spus primarul Nicolae Simina.
 
 
Dosarul penal deschis după accident nu a fost încă finalizat. Primele constatări au arătat că,bărbatul de 36 de ani din Abrud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cristea, a pierdut controlul volanului, a rupt un gard şi s-a răsturnat pe un teren de fanaţ. Soţia sa, în vârstă de 30 de ani, a suferit leziuni grave şi a fost transportată la spitalul din Câmpeni, de unde urma să fie transferată cu un elicopter SMURD. Din păcate, victima a decedat înainte să fie preluată de elicopter. Şoferul nu are permis şi era sub influenţa alcoolului, valoarea rezultată pe etilotest a fost de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Petronela şi Dorel, la momentul la care erau o familie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările