Pandemia afectează şi vizitele intime din penitenciare: teste COVID pentru iubite, izolare pentru deţinuţi

Pandemia afectează şi vizitele intime din penitenciare: teste COVID pentru iubite, izolare pentru deţinuţi

Cameră intimă dintr-un penitenciar din România

Pandemia de coronavirus a schimbat radical şi viaţa persoanelor aflate în detenţie. Astfel, de la scurtarea programului de vizită, la discuţii doar prin geam şi telefon şi până la izolarea de restul colegilor de celulă, după o vizită intimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 18 mai, interacţiunea cu persoanele din afara penitenciarului a fost drastic schimbată şi adaptată noii situaţii pentru a-i proteja pe deţinuţi de o posibilă infectare cu COVID-19.
 
Potrivit alba24.ro, la Penitenciarul Aiud, vizitele se realizează doar cu dispozitiv de separare, adică deţinuţii nu mai pot sta la masă ”faţă în faţă” cu rudele. Acum, aceştia pot discuta doar cu panou de separare şi prin telefon. De asemenea, durata vizitei a fost redusă la o oră, iar vizitatorii sunt obligaţi să poarte mască şi mănuşi de protecţie.
 
Mai mult de atât, dacă până la izbucnirea pandemiei de corovirus erau permise 9 vizite în acelaşi timp la separatoare, acum, pentru a se menţine distanţarea fizică, se mai pot realiza doar patru odată.
 
Doar o singură persoana va putea participa la o vizită cu deţinutul. Dacă, pe lângă un adult, va merge şi un minor, acesta va fi obligat să poarte şi el mască şi mănuşi, iar, dacă pe durata interacţiunii, unul dintre aparţinători îşi va da echipamentul jos, vizita se va încheia în acel moment.
 
Cei mai afectaţi de pandemia de coronavirus sunt deţinuţii care au dreptul la vizite intime. Soţia sau iubita care vine în vizită trebuie să prezinte, la intrarea în penitenciar, un test cu rezultatul negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de trei zile.
 
De asemenea, la intrarea în unitate, acesta va fi supusă unui triaj epidemiologic, iar, dacă va avea simptome, vizita se va reprograma. Pe tot parcursul traseului până la camera de vizită intimă, persoana în cauză va fi obligată să poarte mască şi mănuşi.
 
După timpul petercut cu consoarta, deţinutul va fi izolat timp de 14 zile de restul colegilor de celulă. Iar după cinci zile de la vizită va fi obligat să facă un test pentru COVID-19.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările