Moţii din Apuseni refuză să se vaccineze. Eşec al caravanei mobile care a trecut prin şapte comune

Moţii din Apuseni refuză să se vaccineze. Eşec al caravanei mobile care a trecut prin şapte comune

În zona Munţilor Apuseni, rata vaccinării este foarte scăzută

Satele din zona Munţilor Apuseni a judeţului Alba au o acoperire vaccinală anti-COVID-19 foarte scăzută, de sub 5%.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Caravana mobilă organizată la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe localităţi au fost prezente doar câteva zeci de persoane. La polul opus, duminică, în comuna Jidvei s-au vaccinat 143 de persoane.
 
Potrivit DSP Alba, la Caravana vaccinării, organizată şi cu sprijinul Rotary ”Floare de Colţ” Abrud, care a pus la dispoziţie o furgonetă adaptată ce a ţinut loc de cabinet medical, au fost vaccinate anti-COVID-19 un număr total de 56 de persoane.
 
Astfel, vineri s-au vaccinat în localităţile Meteş, Poiana Ampoiului, Preseca Ampoiului, Feneş, Galaţi, Valea Mică şi Pătrângeni 28 de persoane. Doar 7 persoane s-au vaccinat sâmbătă în cadrul acţiunii organizate în comunele Sohodol, Vidra, Avram Iancu, Poiana Vadului şi Vadu Moţilor.
 
Duminică s-au prezentat la Caravana ajunsă în comuna Albac un număr de 21 de localnici. Prin organizarea Caravanei mobile, DSP a încercat să faciliteze accesul la vaccinarea anti-COVID-19 a locuitorilor judeţului din zone greu accesibile.
 
Pe de altă parte, duminică, în comuna Jidvei s-au vaccinat 143 de persoane, din care majoritatea a optat pentru Johnson&Johnson. O hartă a vaccinării la nivelul judeţului arată că municipiul Alba Iulia conduce detaşat în topul localităţile în care cetăţenii au hotărât să se vaccineze. Imediat după Alba Iulia, ţinând cont bineînţeles de numărul de locuitori, urmează localitatea Rimetea. Ambele localităţi au între 30%-50% rată de vaccinare

La polul opus se află localităţile din Apuseni unde un număr foarte mic dintre locuitori au luat decizia de a se vaccina până acum. Aproape de zero este rata vaccinării în comunele Horea, Scărişoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Bucium, Mogoş şi Ceru Băcăinţi.

Până luni, la nivelul judeţului Alba au fost vaccinate 83.910 persoane, dintre care 65.289 au primit şi doza de rapel. Rata vaccinării la nivel judeţean este de circa 25%.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările