Medicul proxenet din Aiud a fost trimis în judecată. Molnar Gheza a fost ajutat de concubină şi de mama unei minore

Medicul proxenet din Aiud a fost trimis în judecată. Molnar Gheza a fost ajutat de concubină şi de mama unei minore

Molnar Gheza riscă mulţi ani de închisoare pentru faptele sale

Procurori din cadrul DIICOT Alba Iulia au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în jduecată a medicului Molnar Gheza din Aiud, acuzat de trafic de minori. Bărbatul de 68 de ani este în arest preventiv din 12 martie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Tribunalul Alba a decis eliberarea inculpatului Molnar Gheza sub control judiciar. Decizia poate fi contestată a Curtea de Apel. Medicul rămâne în continuare în arest până la o decizie definitivă. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât judecarea inculpatului în stare de arest la domiciliu.
 
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba. Marţi, 8 aprilie, judecătorii vor decide în legătură cu starea de arest a inculpatului, dacă va fi menţinută sau nu. În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată două femei, Bârluţ Loredana Florian şi Cernea Daniela. Una dintre acestea este mama minorei exploatate de medic în scopuri sexuale, iar cealaltă este concubina acestuia.
 
Inculpatul, consilier local PDL în Aiud până la momentul arestării, este acuzat că a intermediate practicarea prostituţiei pentru două femei minore şi a exploatat o minoră de 15 ani, pe care a îndrumat-o să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi barbaţi din Alba şi din alte judeţe. Potrivit DIICOT în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, inculpatul de profesie a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale. 
 
Activitatea infracţională a inculpatului Molnar Gheza a fost sprijinită şi de suspecta B.L.F, de asemenea, cercetată în cauză. Surse neoficiale susţin că supecta este mama minorei. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a declarat miercuri că inculpatul riscă pentru aceste fapte o pedeapsă între 5-12 ani de închisoare. Potrivit acestuia s-a început investigarea din toamna anului trecut, dar racolarea minorei s-a produs la sfârşitul verii lui 2013. Inculpatul a recunoscut parţial faptul că a intermediat să se întreţină relaţii sexuale pentru anumite persoane cu victimele.
 
Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”. Mureşan a precizat că în acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi şi din alte oraşe din ţară.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: