Materiale erotice în schimbul unor imagini cu cardurile bancare. Cum au rămas patru persoane fără 60.000 de lei în conturi

Materiale erotice în schimbul unor imagini cu cardurile bancare. Cum au rămas patru persoane fără 60.000 de lei în conturi

Patru persoane au transmis escrocilor fotografii cu cardurile bancare personale

Doi bărbaţi au fost reţinuţi miercuri de poliţişti, după ce ar fi prejudiciat patru persoane din judeţul Alba cu 60.000 de lei. Aceştia le-ar fi promis că o să le pună la dispoziţie materiale cu conţinut erotic, în schimbul datelor cardurilor bancare sau unor fotografii cu aceste date.

Potrivit IPJ Alba, la data de 30 septembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Alba au reţinut doi bărbaţi, de 26 şi 36 de ani, ambii din judeţul Timiş, bănuiţi de efectuarea de operaţiuni financiare, în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunţuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuţii, prin intermediul unei aplicaţii de socializare, cu patru bărbaţi din judeţul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar  fotografii cu aceste date. 
 
După ce persoanele ar fi promis bărbaţilor că o să le pună la dispoziţie materiale cu conţinut erotic, s-ar fi folosit în mod ilegal de datele obţinute, le-ar fi asociat unor aplicaţii mobile şi le-ar fi folosit pentru diferite plăţi şi chiar tranzacţii financiare.
 
Victimele ar fi fost prejudiciate cu 60.000 de lei.  Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiş, au efectuat, la data de 29 septembrie 2020, două percheziţii domiciliare, la locuinţele celor doi bărbaţi.
 
În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost indisponibilizaţi 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile şi carduri. În cursul zilei de joi, 1 octombrie, persoanele reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea de măsuri legale. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările