Magnatul Carabulea află în 15 octombrie dacă scapă de închisoare. Tribunalul Alba a înregistrat recursul DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români
Ilie Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi români

Tribunalul Alba a înregistrat vineri, 21 septembrie 2011, recursul procurorilor DNA împotriva sentinţei Judecătoriei Aiud prin care a fost admisă cererea de eliberare condiţionată formulată de magnatul sibian Ilie Carabulea.

Termenul de judecată pentru judecarea recursului a fost stabilit pentru data de 15 octombrie 2012. Cu alte cuvinte, dacă nu se va decide surtarea termenului, omul de afaceri din Sibiu mai are de stat în spatele gratiilor cel puţin trei săptămâni.

Decizia de eliberare condiţionată a fost pronunţată de Judecătoria Aiud în 5 septembrie. Întârzierea cu care a fost înregistrat recursul la tribunalul Alba se datorează timpului necesar pentru redactarea motivelor de recurs de către procurorii DNA.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Ilie Carabulea a fost făcută de către comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Aiud pentru că, potrivit reprezentanţilor penitenciarului, Ilie Carabulea, fiind trecut de 60 de ani, poate fi eliberat pentru bună purtare după ce execută doar o treime din pedeapsă, perioadă care se calculează scăzându-se din pedeapsă atât zilele petrecute în închisoare cât şi cele în care acesta a muncit în penitenciar.

Reprezentanţii penitenciarului spun că Ilie Carabulea a lucrat în închisoare ca şi bibliotecar, acesta „a inventariat fondul de carte, a întocmit fişe, a repartizat cărţi deţinuţilor, deci o muncă specifică de bibliotecar”. Pe lângă munca de bibliotecar, Carabulea a făcut, printre altele, un curs de calificare în meseria lucrător în confecţii piele şi înlocuitori şi a scris articole pentru revista penitenciarului.

Omul de afaceri a fost încarcerat pe 26 aprilie 2012. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Ilie Carabulea la un an şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul în care era cercetat, alături de fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru infracţiuni de corupţie.
Iniţial, în acelaşi dosar, Curtea de Apel Constanţa îl condamnase pe Carabulea la doi ani de închisoare cu suspendare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite