Lupi în căutarea hranei, filmaţi în Apuseni în mediul lor natural VIDEO

Lupi în căutarea hranei, filmaţi în Apuseni în mediul lor natural VIDEO

Lupi filmaţi în mediul lor natural

Doi lupi au fost surprinşi de o cameră video de vânătoare plasată într-o pădure din Munţii Apuseni. Animalul sălbatic este prezent în număr mare în această zonă a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător cât şi ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi. 
 
În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea - timpul său preferat de vânătoare - cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.
Lupul, a cărui denumire ştiinţifică este Canis lupus, este inclus din punct de vedere sistematic în familia Canidae (Canide), alături de câine, vulpe, şacal şi enot. Pe vremuri, lupul era prezent în întreaga emisferă nordică, adaptându-se cu succes la cele mai diferite condiţii de trai.
 
Pentru a se descurca în aceste condiţii diverse, lupul a fost nevoit să înveţe să vâneze cele mai diferite varietăţi, fie insecte, rozătoare, sau animale mai mari, cum este elanul, bizonul sau boul moscat.
 
Este un vânător foarte talentat, însă modul lui de trai are un impediment major: este concurentul direct al omului, şi pe majoritatea zonei lui de răspândire a pierdut în această luptă inegală. Lupul este cea mai mare specie din familia câinilor (Canidae).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările