FOTO VIDEO Veşti bune de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Se lucrează intens la structuri şi terasamente

FOTO VIDEO Veşti bune de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Se lucrează intens la structuri şi terasamente

Podul peste râul Mureş de la Rădeşti. Foto: ziarulunirea.ro

Antreprenorul care derulează lucrările de construire a lotului 2 al autostrăzii Sebeş - Turda a luat avânt în ultima perioadă. Joi, 9 aprilie 2020, se lucra intens la podul ce se construieşte peste râul Mureş, în zona comunei Rădeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, la viitorul pod peste râul Mureş de la Rădeşti a fost ridicată şi montată ultima grindă. Operaţiunea, începută luni a fost finalizată într-un timp record de către subcontractorii antreprenorului, firmele Deme Macarale şi Retter. Ultima societate se ocupă de majoritatea structurilor de pe acest segment de autostradă.
 
Pe acest segment de autostradă vor exista două poduri peste râul Mureş, la Rădeşti şi la Sâncrai, o altă structură mai complexă fiind supratraversarea liniei de cale ferată de lângă nodul rutier de la Teiuş. Săptămâna viitoare, cele două societăţi vor relua activitatea de ridicare şi montare a grinzilor la km 26, lângă linia de cale ferată de la Teiuş şi la km 40, la o supratraveresare din apropierea viitorului pod peste râul Mureş de la Sâncrai.
 
Foto: ziarulunirea.ro

Antreprenorul general al lotului 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, firma greacă AKTOR a trenat lucrările ani de zile, în special din cauza subfinanţării, de mult ori activitatea blocându-se din cauza lipsei de motorină sau pentru că nu au fost plătite facturile restante către furnizori.

 
În prezent, lucrările au fost revigorate de 2 firme româneşti: Marcotim, societatea care lucrează la tersamente şi Retter, firma care se ocupă de majoritatea structurilor de pe acest lot în lungime de circa 24 de km, care se întinde între Alba Iulia şi Aiud.
 
 
Progresul fizic al lucrărilor este de circa 70%. Reprezentanţii antreprenorului au promis că lotul de autostradă va fi gata în 2020. Dacă lucrările vor avansa în ritmul în care se derulează în prezent şi nu vor mai fi probleme în ceea ce priveşte finanţarea sunt şanse mari ca şi pe acest lot să se circule până la sfârşitul acestui an. Aproape sigur acest lucru se va întâmpla pe lotul 1, între Sebeş şi Alba Iulia, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 85%.
 
 
Date tehnice:
Lotul 2 (km 17+000 – km 41+250, de la Sântimbru la Aiud-Rădeşti) 
Lungime: 24,25 km 
Constructor: Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L. (în insolvenţă) 
Preţ: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%. 
Data începere lucrări din contract 2.12 2014, perioada execuţie iniţială: 4 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic
Perioada de garanţie: 48 luni.
Contract supervizare inginer Asocierea SC KAPPA – Arhchitects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA (5.719.331,21 lei fără TVA).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: