FOTO Istoria celui mai mare nod feroviar din Alba, reconstituită în imagini

FOTO Istoria celui mai mare nod feroviar din Alba, reconstituită în imagini

Gara Teiuş a fost tot timpul un nod feroviar important. Foto: arhiva Florin Bota

Tradiţia feroviară a oraşului Teiuş va fi reconstituită cu ajutorul fotografiei, în cadrul unei expoziţii tematice. Autorităţile locale au în plan şi amenajarea unui muzeu care să oglindească activitatea complexului feroviar Teiuş -Coşlariu.

Fotografiile vor fi expuse cu ocazia primei ediţii a „ Întâlnirii ceferiştilor din complexul Teiuş Coşlariu“. Evenimentul are loc sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 17.00,la Casa de cultură din Teiuş. Potrivit primarului Vasile Hălălai „Nu există familie în Teiuş care să nu fi avut angajat cel puţin un membru în activitatea complexului feroviar Teiuş-Coşlariu.

Foto
Gara Teiuş, nod feroviar important în Transilvania

Este timpul să ne aşezăm la o discuţie despre trecutul, prezentul şi de ce nu viitorul transportului pe calea ferată, centrat pe vremea noastră“, susţine primarul

Intenţie: Amenajarea unui muzeu CFR

Fotografiile care vor fi expuse surprind clădirea gării Teiuş în diferite etape ale existenţei sale, dar şi activitatea ceferiştilor. Pozele sunt deţinute de colecţionarul Florin Bota din Teiuş.

La întâlnirea ceferiştilor participă şi Radu Bellu, cel  care a publicat peste 50 de lucări de speciliatate şi a avut o contribuţie hotărâtoare la amenajarea a câte un muzeu al locomotivelor cu aburi, la Sibiu şi Sinaia.

„La întâlnirea ceferiştilor de la Teiuş vom aborda şi ideea amenajării unui muzeu, care să oglindească tradiţia feroviară a locului. Din discuţiile de până acum, vrem să aducem o locomotivă cu aburi care a circulat chiar pe calea ferată de aici în urmă cu ceva timp. Trebuie să vorbim cu factorii de decizie locali, pentru a vedea unde vom amenaja muzeul de care vorbim. Eu îl văd ca pe un spaţiu de relaxare,  atractiv pentru cei care se vor opri în gara Teiuş“, apreciază Radu Bellu. (Articol scris de Nicu Neag)

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările