FOTO UPDATE Apariţie surpriză într-un sat de lângă Alba Iulia: un urs flămând s-a plimbat pe străzi şi a intrat într-o gospodărie

FOTO UPDATE Apariţie surpriză într-un sat de lângă Alba Iulia: un urs flămând s-a plimbat pe străzi şi a intrat într-o gospodărie

Ursul a fost fotografiat pe drumul principal al satului Ampoiţa. Sursa foto: Facebook/ Nicolae Anghel

Locuitorii satului Ampoiţa, aflat la circa 10 kilometri de Alba Iulia, au trăit joi, 20 iunie, clipe de groază. Un urs a fost surprins pe uliţa principală a satului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Autorităţile locale din Meteş au anunţat administratorul fondului de vânătoare din comună cu privire la ursul care a fost surprins trecând prin sat, printre case. Ursul a fost reperat într-o zonă frecventată de foarte multă lume din satele aparţinătoare dar şi din Alba Iulia, unde oamenii merg pentru picnic, pe marginea unui pârâu.
 
Primarul Dan Opruţa spune că ursul nu a făcut niciodată probleme, nu a atacat animalele domestice ale sătenilor şi nici nu este o prezenţă obişnuită. 
________________________________________________
Ursul a fost observat de trecători, joi după-amiaza, pe carosabil, la intrare în localitatea Ampoiţa, dinspre Lunca Ampoiţei. Imagini cu animalul care circula pe drum au fost postate pe o reţea de socializare.
 
Animalul pare să fie în căutare de hrană. Un şofer s-a trezit cu ursul în faţa maşinii, iar din fotografii se observă cum acesta ar încerca să intre într-o gospodărie.
 
Zona este frecvent utilizată şi de oameni care ies la picnic şi grătare. Localnicii din Ampoiţa au alertat şi autorităţile, iar animalul a fost urmărit de la distanţă şi cu precauţie şi după ce incidentul a fost anunţat pentru a nu ataca pe cineva.
 
 
Potrivit Jandarmeriei Alba, ursul a intrat într-o gospodărie în jurul orei 19.00. 
 
 
Proprietara s-a speriat si a sunat la poliţie. S-au deplasat acolo un echipaj de la politie, 4 jandarmi si mai mulţi vânători. Intre timp ursul a fost speriat de caini, a iesit din curtea oamenilor şi a fugit în tufişuri.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: