Florin Roman, vânzătorul de ziare ajuns proprietar de radio

Florin Roman este, la 35 de ani, un om care a realizat ce şi-a propus. A lucrat 12 ani în presă, după care a înfiinţat un post de radio unde dă de lucru la nouă angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Data naşteriii: 22 aprilie 1974, Alba Iulia
Studii: Facultatea de Ştiinţe Bucureşti, Colegiul Naţional de Apărare
Familie: căsătorit, o fetiţă


A început aventura în presă vânzând ziare la colţ de stradă. ”Prima mea slujbă a fost să vând ziare, în faţa magazinului Arieşul din Cetate. Unul din primii mei clienţi a fost chiar mama mea, care nu ştia că sunt salariat. Aveam puţin peste 18 ani şi îmi câştigam primii mei bani. Dupa discuţia de rigoare de acasă a înţeles că vreau să muncesc şi nu s-a împotrivit. Ba mai mult a devenit una din clientele mele, atât timp cât am facut această meserie. Ulterior am devenit corespondent la ziarul regional de sport Vest Timişoara, care se vindea ca pâinea caldă în acele vremuri. A fost un ziar pornit ca multe altele pe atunci din entuziasm la o cafenea”, ne spune Florin Roman.

„În presă poţi lucra doar dacă faci sacrificii“

În 1994, la 20 de ani, s-a angajat la ziarul local Unirea, în urma unui anunţ. “Acolo am învăţat ce înseamnă presa adevarată, dar şi faptul că munca este cheia succesului. Era greu pentru un tânăr să renunţe la distracţia de sâmbătă şi duminică, cand noi lucram, dar dorinţa de a confirma era mai mare. În presă poţi lucra doar dacă faci sacrificii. Primul articol îl mai păstrez şi astăzi, a fost vorba despre o investigaţie la Căminul de copii din Abrud.

Tot în acea zi am început să duc materialele la vechea tipografie pe plumb şi nu mă puteam abţine sa nu citesc pe drum manuscrisele. Am renunţat la presă în 2005 şi am lăsat în urmă amintiri frumoase”, a mai spus Florin Roman.

Dupa 12 ani la privat, împreună cu soţia a luat calea Bucureştiului. N-a uitat, însă, de prima dragoste mass-media şi alături de un alt asociat, a pus bazele unui post de radio local „Ardeleanul FM“. „Niciodată n-o sa uit că presa mi-a dat mult. Visam că odată să pot ajunge să dau şi eu de lucru ziariştilor. Cand radio Ardeleanul a început să emită cu nouă salariaţi mi s-a împlinit un vis. De atunci trăiesc însă cu stresul că oamenii trebuie să-şi ia banii la timp. Deşi criza se simte peste tot am preferat să nu dăm pe nimeni afara”, a adăugat albaiulianul.

Spectator de fotbal european şi mondial

Pe lângă presă, un alt hobby al lui este fotbalul. “De mic m-a prins microbul, de cand tata mă ducea pe stadion la meciuri. Sunt dinamovist pur-sange şi încă mai sufăr pentru ca ne tot pregatim de Liga Campionilor, vorba lui Borcea, şi noi terminăm campionatul pe locul şase. Copil fiind eram baiat de galerie la FC Unirea când Neluţu Popa şi Iani Mitracu dădeau 3-4 goluri pe Cetate. Microbul m-a dus şi la campionatul mondial din Franţa şi la campionatele europene din Belgia-Olanda şi Elveţia-Austria“, a completat Florin Roman.

Cum a fost la campionatele de fotbal?
F.R.: „Marea mea satisfacţie a fost ca am văzut de două ori pe stadion cum România a bătut Anglia. Sunt momente pe care le ţii minte toată viaţa. Acum m-am mai vindecat ca să zic aşa din cauza mizeriei din fotbalul românesc. Rămân însă şi un «unirist» şi la bine şi la greu şi ori de cate ori pot, merg la stadion. A fost şi asta o parte importantă din viaţa mea”.  

Ce-i place:
„Îmi place oraşul Alba Iulia pentru că aici m-am născut. Îmi place să muncesc, sa ies cu prietenii. Îmi place sportul în general. Fac sport de câte ori am ocazia. Îmi place sinceritatea şi seriozitatea la oameni“.

Ce nu-i place: „Mă enervează minciuna şi faptul că mulţi oameni nu sunt punctuali. Îmi displac cei care nu sunt serioşi şi nu îşi respectă cuvântul dat. Nu îmi place oboseala şi faptul că am foarte puţin timp liber. Nu pot să mă odihnesc atât cât aş dori eu“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările