Cele mai bântuite locuri din România. Păduri, conace şi castele unde se vorbeşte intens despre fenomene paranormale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca peste tot în lume, şi în România există mai multe locuri despre care se spune că sunt ”bântuite”. Legende despre aceste locuri sunt păstrate şi transmise de generaţii.

Probabil cel mai ”bântuit” loc din România este pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj-Napoca. Hoia este vestită în lume pentru frecvenţa cu care apar aici diverse fenomene paranormale. În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puţinele de acest gen autentice, după părerea specialiştilor.

Din anii '60, profesorul de biologie Alexandru Sift studiază fenomenele luminoase, magnetice şi radiologice care au loc aici. Acesta a adunat o arhivă bogată de fotografii ale fenomenelor, care s-a pierdut misterios la câteva zile după decesul regretatului profesor în 1993, furate de nişte indivizi necunoscuţi şi duse la maculatură.

Pădurea Radovan, de pe teritoriul comunei omonime, judeţul Dolj, aflata aproape de municipiul Craiova, este punctul de atracţie a mai multor preoţi, parapsihologi şi jurnaliţti din România şi din străinătate, datorită unei ”fantome” numită Ileana care ar ”bântui” pe aici.

Conacul Zarifopol, localizat în satul Cârligi, comuna Filipeşti din judeţul Bacău a fost construit în anul 1850 de către boierul moldovean Ştefan Catargiu. Acesta a ajuns mai târziu în proprietatea familiei greceşti Zarifopol. În prezent conacul adăposteşte şcoala gimnazială din localitate. În urma poveştii despre un proprietar care s-a sinucis, construcţia a ajuns sa fie considerată loc bântuit, localnicii numind-o ”Casa Diavolului”.

Castelul Bánffy de la Bonţida, care a fost cunoscut ca Versailles-ul Transilvaniei, este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy în judeţul Cluj. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile şi modificările ulterioare au fost făcute în secolul al XVIII-lea în stil baroc, iar în secolul al XIX-lea în stil neoclasicist şi stil romantic (galeria neogotică de la 1855). Ansamblul se află în prezent în proces de restaurare. În castel au fost făcute poze ce conţin entităţi neexplicate şi au existat martori care susţin că aud voci.

castelul banffz bontida FG

Troiţa Miresei din Găeşti. În anul 1936, Margareta Ştefănescu a murit într-un accident de maşină, chiar în ziua nunţii sale. De atunci, în dreptul troiţei ridicate în memoria ei, au loc multe accidente, în care se spune că mor doar tineri necăsătoriţi. Legenda spune că lângă troiţă este văzută unori o femeie îmbrăcată în alb.

Pădurea Trivale din Piteşti are, de asemenea, astfel de legende. Una dintre legende susţine următoarele: ”Se spune că era o fată căreia îi plăcea de un băiat sărac. Tatăl ei nu era de acord să se căsătorească cu acel băiat, el ar fi vrut s-o căsătorească cu-n moşneag bogat. În ziua nunţii ea ar fi fugit cu iubitul său. Tatăl ei i-a prins şi l-a omorât prin chinuri pe băiat, în prezenţa fetei, iar apoi a decapitat-o şi pe fată. De atunci se spune că Mireasa fără cap apare noaptea în faţa cuplurilor necăsătorite care se plimbă prin pădure, timp de cinci secunde după care dispare”.

Balta Vrăjitoarelor din Bucureşti. În Pădurea Boldu-Creţeasca se afla o baltă lângă care se spune că a fost decapitat Vlad Ţepeş iar vrăjitoarele se strâng în jurul locului de sărbători. Localnicii au raportat că au văzut fulgere şi furtuni care au apărut din senin în zonă. Animalele se feresc sa bea apa din baltă. Se spune ca aici prin jurul anilor 1990 a nins în miezul verii.

castelul iulia hasdeu

Castelul Iulia Haşdeu din Câmpina. În urma morţii fiicei sale de tuberculoză, Bogdan Petriceicu Haşdeu a construit clădirea după indicaţiile pe care le-ar fi primit de la fiica sa, Iulia, în timpul şedinţelor de spiritism. Noaptea, spiritul Iuliei Haşdeu cântă la pian iar tatăl acesteia se poate auzi aplaudând, precum auzeau localnicii şi când acesta era în viaţă. Se mai susţine că uneori Haşdeu ieşea la geam şi urla ca un lup.

Casa Jean Troianos, aflată în municipiul Brăila, a fost un azil de vârstnici numit Căminul de pensionari "Sf. Nicolae" aflat pe Strada Ana Aslan. Primul proprietar, Nicolachi Mavrocordulas, un bogat exportator de grâne, şi-a ucis soţia, Voica, după ce a descoperit că aceasta l-a înşelat şi a zidit-o în pereţii clădirii. Nicolachi a plecat în Grecia iar casa a fost scoasă la vânzare, însa nimeni nu stătea prea mult în aceasta înainte sa o vândă. Slugile spun ca Voica bântuie imobilul iar localnicii o numesc ”Casa cu stafii”. În 1985, a fost descoperit un schelet în subsol.

Citiţi şi:

VIDEO Recidivistul care a tâlhărit o tânără în scara unui bloc din Alba Iulia, trimis în judecată. Fusese eliberat pe baza recursului compensatoriu

 

FOTO Românul care a dus gustul special al colacului secuiesc la New York

 

RMGC vinde utilajele cumpărate pentru explotarea aurului la Roşia Montană. Profitul imens obţinut de companie

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite