Ameninţările unui bărbat la adresa a doi poliţişti: „Vă tai! Vă fac bucăţele!”. Ce pedeapsă a primit

Ameninţările unui bărbat la adresa a doi poliţişti: „Vă tai! Vă fac bucăţele!”. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat din oraşul Ocna Mureş care a ameninţat cu moartea doi poliţişti a fost condamnat la închisoare cu executare pentru ultraj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptele s-au petrecut în 20 octombrie 2020, iar câteva luni mai târziu, în data de 7 ianurie 2021, magistraţii Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe Andrei P.I., în vârstă de 32 de ani, la închisoare cu executare pentru ultraj. 
 
Unul dintre poliţiştii implicaţi a cerut instanţei să fie înştiinţat personal dacă bărbatul este eliberat sau evadează din penitenciar.
 
Potrivit motivării instanţei, în data de 20 octombrie 2020, în jurul orei 19:00, fosta iubită a bărbatului a sunat la 112 şi a reclamat faptul că acesta se află la domiciliul ei, în stare de ebrietate, şi face scandal. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie.
 
Oamenii legii l-au găsit pe bărbat în curtea casei fostei iubite şi i-au solicitat să părăsească imobilul. Bărbatul a ieşit din curte, dar pe stradă a început să devină agresiv şi să adreseze ameninţări ca adresa poliţiştilor, mai exact, le-a spus: ”Vă tai! Vă omor! Vă arăt eu vouă! Vă fac bucăţele!”, se arată în motivarea instanţei.
 
Poliţiştii s-au urcat în autospeciala de poliţie, au întors şi s-au deplasat spre domiciliul bărbatului, pentru a discuta cu acesta şi pentru a aplana starea conflictuală izbucnită între el şi fosta sa concubină, se mai arată în documentul citat. În acel moment bărbatul a luat un topor, iar când poliţiştii au oprit maşina în faţa curţii, acesta a aruncat cu toporul în autospecială.
 
După bărbatul a fugit, dar fost prins de luptătorii de la SAS care au fost chemaţi să intervină. Inculpatul, Andrei P.I., a fost condamnat în data de 7 ianuarie 2021, la pedeapsa de un an şi trei luni de închisoare pentru ultraj, însă pedeapsa nu a fost definitivă.
 
Pe 13 ianuarie, bărbatul a făcut apel, iar dosarul va ajunge pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, unde se va da o hotărâre definitivă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările