Alba: FC Unirea a "stins" gazul la Turnu Severin. Victorie importantă cu Gaz Metan CFR Craiova

Alba: FC Unirea a

Unirea Alba Iulia

FC Unirea joacă din ce în ce mai bine. După ce în etapta trecută a învins la Alba Iulia liderul Petrolul, astăzi a reuşit să obţină o nouă victorie importantă în lupta pentru menţinerea în Liga 2, la Drobeta Turnu Severin, cu Gaz Metan CFR Craiova

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 1000 de severineni au luat loc în tribunele „municipalului” pentru a vedea „pe viu” debutul echipei adoptate de oraș, Gaz Metan CFR Craiova.

Antrenorul oltenilor, Jerry Gane a început meciul într-un sistem 3-4-3, trimițând în teren următorul unsprezece: Neagoe -  Nicola(Niță), Crușoveanu, Irimescu – Neacșa(Voicu), Mitic, Vigariu, Bogdan – Chirea, Trifu, Nakamura(Boroiban).

De partea cealaltă, Gabi Stan i-a aruncat în luptă pe: Pascal, Bălu, Y.Camara, Potopea, Giurgiu, Spătaru, Boboc, Câmpeanu, Stanciu, Pleniceanu și Militaru.


Cheia meciului, contraatcul

Din primele minute ale partidei, oaspeții s-au așezat în defensivă și au reușit să blocheze majoritatea atacurilor celor de la Gaz Metan CFR, folosind ca mijloace agresivitatea și pressingul în propriul teren.

Oltenii au pasat mult în prima repriză și au dominat clar în ceea ce privește posesia mingii. Cu toate astea, contraatcurile Unirii i-au găsit mereu descoperiți pe fundașii gazdelor. În acest fel a venit și deschiderea scorului. Stanciu a scăpat singur pe partea stângă și i-a centrat lui Câmpeanu, care a înscris fără probleme(min23).

La 0-1, oltenii au reluat atacurile și au reușit să reintre în joc, grație unui șut bine plasat al noului venit Bogdan Chirea(min33). Jerry Gane s-a bazat mult pe mobilitatea tridentului ofensiv, Chirea, Trifu, Yuki Nakamura și pe acțiunile venite de pe cele două benzi, însă până la pauză, tabela a rămas nemodificată.În al doilea mitan, sistemul cu 3 fundași folosit de olteni le-a dat posibilitatea oaspeților să contraatace periculos, de fiecare dată când au avut ocazia. Stanciu, Pleniceanu și Boboc au irosit șanse bune pentru Alba Iulia, iar în minutul 65, Dragoș Boboc a înscris pentru 1-2, în urma unei nesincronizări grave a apărării Gazului.

Până la final, ardelenii au tras cu dinții de rezultat, iar încercările timide de a ataca poarta adversă ale oltenilor au fost stopate de fiecare dată, la marginea careului de 16 metri. Pe final, gazdele au cerut și un penalty la pătrunderea lui Boroiban, însă arbitrul partidei, Sorin Antonie, a lăsat jocul să continue. S-a terminat 1-2, iar etapa viitoare, Gaz Metan CFR o întâlnește, în deplasare, pe UTA.

Gabi Stan, antrenor Alba Iulia: „Am învins o echipă mai bună ca Petrolul”

După meci, Gabi Stan s-a declarat mulțumit de victorie și chiar și-a lăudat învinșii.

Aveam nevoie de victorie, de un joc care să lege rezultatul din etapa trecută, cu Petrolul. Am reușit într-un timp scurt să omogenizez echipa și începem să arătăm ca un grup unit. Sunt 3 puncte extrem de importante în lupta pentru evitarea retrogradării, obținute împotriva unei echipe care mi-a plăcut mai mult decât Petrolul”, a spus Gabi Stan.De partea cealaltă, Jerry Gane regretă punctele pierdute, însă speră într-o redresare a echipei în etapele viitoare.

„Am controlat jocul, ne-am creat și ocazii, dar din păcate am pierdut. Adversarii s-au apărat tot meciul, pe 30 de metri și nu ne-au lăsat spații. Vom face o analiză și vom vedea ce este de remediat. Îmi pare rău pentru acest debut nefericit, dar mergem mai departe”, și-a început discursul antrenorul oltenilor.Gane a ținut să vorbească și despre arbitrul de centru al partidei, pe care l-a catalogat drept „slab”:

„În general nu vorbesc despre arbitraj, dar cel de astăzi a fost unul slab. Eu cred că am avut un penalty foarte clar la Boroiban, când a fost tras de tricou și au mai fost și alte faze în care i-a iritat pe jucători cu deciziile sale. Sperăm să ne redresăm pe parcurs”, a spus Gane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: