Acţiune de salvare în masivul Şureanu. Doi schiori s-au rătăcit şi au cerut ajutor VIDEO

Acţiune de salvare în masivul Şureanu. Doi schiori s-au rătăcit şi au cerut ajutor VIDEO

Salvamontiştii au plecat în căutarea celor doi schiori rătăciţi. Foto Salvamont Alba

Trei salvatori montani au plecat în căutarea a doi turişti rătăciţi în zona Vârful lui Pătru din Munţii Şureanu, judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.20 Cei doi schiori au fopst găsiţi nevătămaţi şi au fost transportaţi la baza Salvamont de la Domeniul Schiabil Şureanu.
 
Ştirea iniţială: Din cauza ceţii dense, a vizibilităţii extrem de scăzute şi a viscolului foarte puternic doi turişti care au pornit în cursul acestei zile pe schiuri de tură au dificultăţi de orientare.
 
Aceştia au dat alarmă prin Dispeceratul Naţional Salvamont, cerând ajutor. ”În căutarea lor au pornit 3 salvatori montani aflaţi de permanenţă la punctul de lucru al Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Alba de la baza Domeniului schiabil Şureanu. 
 
Aceştia sunt echipaţi pentru orientarea în teren cu dispozitive GPS, se deplasează cu snowmobile cu schiuri de tură şi rachete de zăpadă”, a transmis Salvamont Alba.
 
 
Salvamontiştii sunt sprijiniţi cu un snowmobil de către personalul care administrează pârtiile de schi şi un jandarm montani. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările