800.000 de lei pentru reparaţii capitale pe secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care va fi mutată Dermatologia
Clădirea în care va fi mutată Dermatologia

Pacienţii care au nevoie de îngrijire medicală pe secţia de Anestezie Terapie Intensivă vor fi mutaţi pe secţia de ORL, care este mai puţin solicitată.

Secţia de Anestezie Terapie Intensivă se va închide de săptămâna viitoare, odată cu începerea lucrărilor de modernizare. Conducerea unităţii medicale susţine că pacienţii nu vor avea de suferit.

Cazurile de ATI, tratate pe ORL

 „Asistenţa medicală pentru cazurile de ATI se va acorda pe secţia ORL, unde vor fi disponibile opt paturi. În plus, va fi amenajată o sală de trezire a pacienţilor în blocul operator“, a precizat Nicoleta Coşarcă, managerul unităţii medicale.

În urma lucrărilor de modernizare va  fi înlocuită instalaţia electrică, termică, sanitară, vor fi refăcute circuitele medicale. Investiţa este evaluată la 800.000 de lei, din care 500.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii, iar restul de la Consiliul Judeţean.  Lucrările sunt planificate să se finalizeze la sfârşitul anului.

Dermatologia, mutată la Contagioase

Lucrări de modernizare se vor face şi în clădirea în care funcţionează  secţia de Contagioase a Spitalului. Investiţia de 300.000 de lei se va face cu bani alocaţi tot de administraţia judeţeană. La demisolul clădirii va fi amenajat compartimentul de Dermatologie care funcţionaeză acum în incinta Spitalului de Urgenţă, cu 8 paturi.  Lucrările sunt prognozate să se finalizeze la începutul anului viitor.

Dermatologia  a mai funcţionat aici în urmă cu 15 ani.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite