FOTO Cum arată Bucureştiul făcut din mâncare

FOTO Cum arată Bucureştiul făcut din mâncare

Bulevardul Unirii a fost realizat din produse alimentare în cadrul unui proiect fotografic pentru site-ul Foodie Backpacker. FOTO bucurestilive.ro

Designerul gastronomic Anna Keville Joyce şi fotograful Agustín Nieto au pus la punct un proiect culinar pentru site-ul de călătorii Foodie Backpacker, prilej cu care au recreat din diverse produse alimentare patru capitale est-europene printre care şi Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anna Keville Joyce a ales ingredientele în aşa fel încât să redea cât mai bine atmosfera fiecărui oraş din cele patru, locaţii alese graţie mâncărurilor delicioase pe care le oferă turiştilor din întreaga lume. 

Astfel, Joyce a încercat să surprindă culorile şi arhitectura Bucureştiului folosind biscuiţi, grâu, orez, ceapă roşie, boabe de porumb, roşii, paste, morcov, seminţe decojite de floarea soarelui şi ţelină.


FOTO mashable.com

Designerul culinar a ales să recreeze, din ce se poate observa în imagine, Bulevardul Unirii, cu Palatul Parlamentului profilndu-se în depărtare.

Imaginea Dunării despărţind Buda de Pesta a fost alegerea lui Joyce pentru a surprinde atmosfera din capitala Ungariei, creaţie pentru care a folosit spaghete, morcovi, cartofi, castraveţi, varză albă, porumb, parmezan, struguri şi miere. De exemplu, valurile Dunării au fost realizate din struguri fără coajă.

FOTO mashable.com

Fiecare aliment a ridicat provocări diferite. Astfel, pentru a transmite ideea luminii filtrate de ceaţa pe o stradă din Praga, Joyce a folosit zahăr neprocesat. 

FOTO mashable.com

Nu în ultimul rând, norii de pe cerul Varşoviei au fost făcuţi din piure de cartofi.

FOTO mashable.com

 

citeste totul despre: