Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Destinaţii romantice şi inedite din România

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Destinaţii romantice şi inedite din România

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Delta Dunării/FOTO zeppelintravel.ro

Indiferent dacă durează chiar o lună sau doar câteva zile, luna de miere trebuie să fie cea mai romantică vacanţă din viaţa unui cuplu. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să alegem Parisul sau locuri exotice: pentru cei care vor o destinaţie de neuitat în România, adevarul.ro propune câteva dintre cele mai frumoase locuri pentru luna de miere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Site-ul Karena.ro propune câteva locuri din România unde tinerii însurăţei pot petrece o lună de miere de vis, fără să cheltuiască prea mulţi bani.

1. Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Valea Prahovei

Pentru bucureşteni, în special, cea mai accesibilă ca distanţă este Valea Prahovei. Marele avantaj al zonei este că un concediu aici poate fi inspirat indiferent de anotimp. Posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt numeroase.

Cei care doresc un concediu liniştit se pot plimba prin staţiuni, la aer curat, iar cei care vor să fie mai activi pot face drumeţii, alpinism sau pot merge cu ATV-urile. Un scurt traseu până la Cascada Urlătoare este destul de uşor de făcut.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere(Staţiunea Buşteni/FOTO trilulilu.ro)

Există şi multe obiective turistice care pot fi vizitate de către turiştii interesaţi de istorie: castelele Peleş şi Pelişor, castelul Bran, cetatea Răşnov, castelul Cantacuzino din Buşteni, Braşovul cu Biserica Neagră. La Slănic Prahova se pot vizita Muntele de sare şi Grota Miresei. Dacă luna de miere este programată iarna, staţiunile Buşteni, Predeal, Sinaia şi Azuga oferă pârtii de schi bune, dintre care unele dotate inclusiv cu o instalaţie de nocturnă.

2. Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Nordul Bucovinei

Cei care doresc să-şi petreacă luna de miere într-un loc mai inedit pot alege nordul Bucovinei. Aici, peisajul este superb, iar obiectivele culturale pot fi întâlnite la tot pasul. Zona este recomandată mai ales pntru odihnă. Turiştii care vin aici pot vizita numeroasele mănăstiri renumite din regiune, printre care Putna, Voroneţ, Suceviţa. Moldoviţa, Văratec, Agapia, Gura Humorului.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere(Mânăstirea Voroneţ/FOTO anunturi.com.ro)

Aceste locuri sunt o adevărată binecuvântare pentru turiştii interesaţi de religie şi spiritualitate, dar şi pentru cei care vor să admire arhitectura şi pictura bucovineană care împodobeşte bisericile. Vatra Dornei este o staţiune montană perfectă pentru odihnă sau drumeţii. Vara, turiştii pot face rafting, se pot da cu parapanta sau pot călări, iar iarna se pot bucura de pârtiile de schi.

3. Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Maramureş

Maramureşul este una dintre cele mai frumoase şi interesante regiuni ale ţării. O lună de miere va fi un prilej de relaxare, dar şi de familiarizare cu specificul local, inedit, care atrage aici turişti din întreaga lume. Printre obiectivele care merită vizitate se numără Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Bârsana şi Biserica de lemn din Ieud.

Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere(Cimitirul Vesel din Săpânţa/Foto Wikimedia)

Amatorii de trasee montane au de unde alege, regiunea fiind plină de cascade pitoreşlti, de lacuri şi văi superbe. Dacă adăugăm la toate acestea ospitalitatea localnicilor şi delicioasa bucătărie maramureşană, zona pare un adevărat paradis pentru tinerii căsătoriţi.

4. Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere. Delta Dunării

O destinaţie mai inedită, care îmbină romantismul cu sălbăticia şi frumuseţea naturii, este Delta Dunării. Cazarea se poate face la pensiuni, la hoteluri sau chiar pe un hotel plutitor. Pentru a descoperi singuri cele mai ascunse locuri din Delta, turiştii pot să evite circuitele organizate şi se pot plimba cu barca alături de un ghid localnic, pe canalele înguste, pline de nuferi.

Delta este o destinaţie ideală pentru amatorii de pescuit şi de mâncăruri din peşte, dar şi pentru cei care vor să descopere flora şi fauna regiunii. Pentru tinerii îndrăgostiţi nu poate exista ceva mai frumos ca o plimbare cu barca la apusul soarelui.


Cele mai frumoase locuri pentru luna de miere

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: