Utilizări surprinzătoare ale cojilor de ouă

Utilizări surprinzătoare ale cojilor de ouă

Cojile de ouă sunt o soluţie şi pentru creşterea şi rodirea roşiilor.

Data viitoare când găteşti păstrează cojile de ouă rămase! După uscare şi pisare sunt bune în diverse situaţii, atât la curăţarea casei, cât şi în pentru a avea plante cu flori sau de grădină mai frumoase ori mai roditoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soluţie abrazivă de curăţat vasele

Când ai oale pe care s-a prins mâncarea, ai mari şanse să le cureţi mai repede dacă presari pe buretele de vase coji de ouă pisate. Este şi o soluţie non-toxică. Pentru o mai mare eficacitate, adaugă-i apă cu săpun sau cu detergent de vase. Şi cănile pătate de ceai sau de cafea se curăţă mai uşor dacă presari în ele coji de ouă mărunţite şi apă fierbinte. Lasă-le să acţioneze puţin apoi curăţă ca de obicei, cu un burete.

Fertilizant pentru plante

Ţine alături de apa pregătită pentru udarea florilor un borcan mic cu coji de ouă pisate şi apă cu care uzi o dată pe săptămână plantele cu flori, cum sunt violetele. Este un bun fertilizant natural pentru ele. În acest fel, poţi şi să protejezi plantele de dăunători. Cojile de ouă sunt o soluţie şi pentru eliminarea problemelor de creşterea şi rodire a roşiilor, datorită nivelului ridicat de calciu şi minerale pe care-l au (800 mg la un ou de mărime medie). Cojile se pun la baza tulpinii sau, de preferat, direct în locul în care plantezi fiecare răsad.

Află pe clickpentrufemei.ro şi alte utilizări surprinzătoare ale cojior de ouă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările