Siderurgistii galateni pot ramane fara caldura in apartamente

Datoriile foarte mari ale galatenilor la plata energiei termice consumate au facut ca municipalitatea sa-i ameninte cu masuri drastice pe cei care au posibilitati de plata. Astfel, siderurgistii care

Datoriile foarte mari ale galatenilor la plata energiei termice consumate au facut ca municipalitatea sa-i ameninte cu masuri drastice pe cei care au posibilitati de plata. Astfel, siderurgistii care locuiesc in cele 15 blocuri ale Sidex au fost amenintati de primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, ca vor ramane fara incalzire si apa calda. Edilul-sef a dat ca termen ultimativ data de 15 decembrie pentru ca datoria de 6,5 miliarde lei sa fie achitata de siderurgistii care locuiesc in cele 200 de apartamente apartinand producatorului metalurgic. Primarul Nicolae a promis ca dupa aceasta data, daca nu va fi platita suma resanta, vor fi blindate alimentarile cu apa calda si agent termic secundar ale celor 15 blocuri. In acest moment, Galatiul datoreaza furnizorului de energie termica, Electrocentrale, aproape 400 miliarde lei, suma in care sunt incluse si penalitatile pentru intarzierile la plata, fiind pe locul doi pe tara in topul datornicilor, dupa Bucuresti. Pentru a debloca aceasta situatie critica, primarul Galatiului a relansat Serviciul de relatii cu asociatiile de locatari din cadrul Primariei, care va avea rolul sa grabeasca recuperarea datoriilor de la populatie. Juristii si economistii care lucreaza in acest serviciu cu datoria de a rezolva cazurile cele mai edificatoare de datornici. De alt fel, edilul Galatiului ameninta de mai mult timp cu masuri drastice impotriva celor care au datorii la plata energiei termice, dar, pana in acest moment, toate au ramas la stadiul de vorbe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările