Roşu ca focul, să-ţi surâdă norocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roşul se combină bine cu multe culori, dar te poate păcăli uşor dacă nu ştii când să pui punct în amenajare. E culoarea pasiunii, dar dacă eşti peste măsură de pasionat de această nuanţă, şi nu ştii să te opreşti la timp, sunt mari şanse să vezi roşu în faţa ochilor.

La propriu. Nimeni nu se îmbracă în roşu din cap până în picioare (decât dacă n-are pic de simţ estetic). Deci de ce să umpli de roşu tot dormitorul, sau livingul, sau baia? Limitează-te la o anumită zonă pe care să o pui în valoare! De la veselie şi fericire la nervozitate şi agresivitate nu e cale prea lungă. Asta trebuie să ai mereu în minte, spun designerii, atunci când decizi să foloseşti roşul în amenajare.

Totul se rezumă la stil

Roşul îţi umple casa de viaţă dacă îl foloseşti în accente, fie acestea mici sau mari piese de iluminat, lumânări, perne, scaune, canapele sau pereţi. Aşa cum, de exemplu, accesorizezi o cămaşă roşie cu o brăţară în aceeaşi nuanţă, încearcă să adaugi o singură piesă în spaţiul pe care îl regândeşti. Când vorbim de roşu, mai puţin înseamnă adesea mai mult, sunt de acord specialiştii în design de interior.

Mai important decât „ce-mi place mie cel mai mult", atunci când pleci la cumpărături e indicat să nu uiţi ce ai acasă. În funcţie de stilul de amenajare vei alege nuanţa cea mai potrivită de roşu. Spre exemplu, scrie www.hgtv.com, amenajărilor moderne li se vor potrivi mănuşă tablourile sau piesele de artă roşii, în timp ce spaţiilor tradiţionale le poţi aduce plusvaloare folosind covoare orientale. De asemenea, dacă ai la dispoziţie o cameră cu pereţi şi piese în culori calde, pune accente cu ajutorul ţesăturilor şi/sau al pernelor de pe canapea. 

Click pe foto pentru a vedea recomandările specialiştilor

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite