O fotografie cu un tigru care îmbrăţişează un copac a fost desemnată fotografia anului

O fotografie cu
un tigru care îmbrăţişează un copac a fost desemnată fotografia anului

FOTO The Guardian

Imaginea unui tigru care îmbrăţişează un copac bărân dintr-o pădure siberiană îndepărtată a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii de fotografie din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotograful rus Sergey Gorshkov a aşteptat 11 luni pentru a surprinde momentul folosind camere ascunse. Răbdarea sa l-a recomandat pentru a fi numit în anul 2020 fotograful anului de către ducesa de Cambridge la o ceremonie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, scrie The Guardian.

Imaginea a fost selectată din peste 49.000, Roz Kidman Cox - preşedintele comisiei de judecată, numind fotografia „un moment intim întrezărit într-o pădure magică”.

Gorshkov a spus că ştia că şansele sale erau slabe, dar era hotărât să surprindă o imagine a unui astfel de animal totemic. A scotocit pădurea după semne pe copaci, a instalat camere în preajma bradului în ianuarie 2019 şi a obţinut apreciata fotografie în noiembrie. Fotograful a intitulat imaginea „Îmbrăţişarea“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările