Nokia a vândut cele mai multe telefoane în 2011, dar Samsung şi Apple îi ameninţă poziţia

Nokia a vândut cele mai multe telefoane în 2011, dar Samsung şi Apple îi ameninţă poziţia

Apple

Apple a devenit cel de-al treilea producător de telefoane mobile din lume, după un ultim trimestru al anului 2011 impresionant. Datele International Data Corporation arată că Nokia şi Samsung rămân primele două.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform IDC, Apple a vândut 37 de milioane de telefoane în trimestrul patru al lui 2011, având 8,7% din piaţa totală a telefoanelor mobile, indiferent dacă vorbim de smartphone-uri sau nu.

Finlandezii de la Nokia sunt în continuare avantajaţi de vânzările telefoanelor ieftine şi rezistente, deţinând 26,6% cotă de piaţă, urmaţi de Samsung cu 22,8%.

Lg Electronics s-a clasat pe locul patru, urmată îndeaproape de chinezii de la ZTE. Aceste companii au avut 4,1 şi 4% cotă de piaţă.

La nivelul întregului an 2011, Nokia are o cotă de piaţă de 27%, Samsung a ajuns la 21,3%, Apple are abia 6%, iar LG şi ZTE au 5,7%, respectiv 4,3%.

Apple, marea performeră

Cifrele pot minţi. Chiar dacă Nokia rămâne pe primul loc, finlandezii sunt într-o continuă scădere, ratând startul cursei smartphone-urilor. În afară de prestigiu, aceste terminale aduc cei mai mulţi bani. Analiştii se aşteaptă ca la finalul lui 2012 Samsung să preia şefia. Sud-coreenii au avut o creştere de aproximativ 17% în 2011.

Dar Apple rămâne marea performeră a anului. În clasamentul smartphone-urilor , californienii au fost primii în trimestrul doi şi patru, înregistrând o creştere totală de 96,2%.

IDC spune că 2011 a fost un an foarte bun pentru telefoanele mobile, piaţa acestora crescând cu 11%. Cu toate acestea, în 2010 creşterea a fost de peste 18%.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările