Masajul shiatsu alungă oboseala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile de gât, stresul şi insomniile pot fi ameliorate printr-o tehnică japoneză de presiune exercitată cu ajutorul degetelor. O veche tehnică de masaj japoneză, shiatsu, derivată din

Durerile de gât, stresul şi insomniile pot fi ameliorate printr-o tehnică japoneză de presiune exercitată cu ajutorul degetelor.

O veche tehnică de masaj japoneză, shiatsu, derivată din practica acupuncturii, este folosită cu succes de terapeuţi pentru îndepărtarea stresului şi a oboselii acumulate zilnic de organism. Ea şi-a dovedit utilitatea şi în prevenirea şi ameliorarea durerilor de gât, umeri şi spate sau a insomniilor.

Shiatsu este o tehnică japoneză de masaj care implică exercitarea presiunii, cu ajutorul degetelor, asupra zonelor dureroase. Aceasta reprezintă echivalentul acupuncturii chinezeşti şi provine de la cuvintele japoneze "shi" şi "atsu", care semnifică "presiune exercitată cu ajutorul degetelor".

Terapeuţii aplică tehnica folosindu-se de vârfurile degetelor, sau de palme, asupra unor zone de pe corpul pacientului.

Zonele cu varice nu se masează

În timpul masajului, pacientul rămâne îmbrăcat şi nu se foloseşte ulei. "Punctele asupra cărora se exercită presiune sunt exact punctele folosite în acupunctură, shiatsu fiind chiar o formă de acupunctură în care se folosesc însă numai degetele. Trebuie reţinut însă că nu se pot masa zonele în care pacientul prezintă varice, psoriazis, întindere de ligamente sau hernie de disc", a explicat dr. Codruţ Ţuţu, specialist în acupunctură şi medicină tradiţională.

Potrivit specialiştilor, scopul acestei forme de masaj este restaurarea echilibrului energiilor corpului. Terapeuţii consideră că bolile şi infirmitatea sunt cauzate de dezechilibre şi blocaje în fluxul de energie al organismului. Această energie este cunoscută sub numele de "chi" şi se consideră că traversează întreg corpul prin canale energetice sau meridiane. Specialiştii în shiatsu stabilesc dacă în organism există un exces sau un minus de energie, deoarece ambele situaţii sunt considerate a fi cauzele afecţiunilor resimţite de pacient.

Tehnica masajului shiatsu constă în localizarea unui punct pe corpul pacientului, asupra căruia se va concentra masajul pentru refacerea echilibrului şi fluxul energetic din corpul pacientului. Presiunea poate fi aplicată cu grijă cu ajutorul degetelor sau poate fi aplicată cu o mai mare putere, cu ajutorul cotului, acest lucru depinzând de severitatea afecţiunii şi de zona în care locul dureros este amplasat.

"Masajul durează între 30 de minute şi o oră şi poate fi practicat de câte ori vrea pacientul, o dată sau de trei ori pe săptămână. Nu există un program care să fie respectat deoarece shiatsu nu este un tratament, ci doar o formă de ameliorare sau de prevenire a unor stări de tensiune a corpului", a conchis dr. Codruţ Ţuţu.Beneficiile masajului shiatsu:Relaxarea în profunzime a muşchilor şi a ţesuturilor

Reducerea stresului şi a anxietăţi

Eliminarea toxinelor din organism
Creşterea flexibilităţii corpului
nÎmbunătăţirea circulaţiei sangvine
şi a tensiunii arteriale
Resimţirea unei stări
de bine după ce şedinţa de masaj ia sfârşit

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite