La ce pericol se expun persoanele care folosesc uscătoarele de mâini din toaletele publice

La ce pericol se expun persoanele care folosesc
uscătoarele de mâini din toaletele publice

La ce pericol se expun persoanele care folosesc uscătoarele de mâini din toaletele publice

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au efectuat un studiu recent pentru a determina dacă uscătoarele de mâini pot fi o sursă de îmbolnăvire pentru cei care folosesc toaletele publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-ar putea să vă gândiţi că folosirea unui uscător cu aer într-o baie publică este o metodă mult mai igienică de uscare a mâinilor decât folosirea prosoapelor de hârtie. Ei bine, cercetătorii sunt de părere că acestea sunt un periculos mod de răspândire a microbilor, scrie independent.co.uk.  

Atunci când o toaletă este spălată, particule microscopice din fecale pot fi propulsate în aer. Acestea pot fi absorbite în uscătoarele de mâini, fiind eliminate în momentul în care aparatele sunt puse în folosinţă. După cercetări amănunţite, s-a ajuns la concluzia că uscătoarele cu aer cald au colectat 18 până la 60 de colonii de bacterii, în 30 de secunde.

Pe de altă parte, cercetătorii au concluzionat că uscătoarele de mână care folosesc filtre speciale ar putea reduce semnificativ cantitatea de bacterii care ajung pe mâini.

Rezultatele arată că multe tipuri de bacterii, inclusiv patogeni şi spori, pot ajunge pe mâinile expuse la uscatoarele din toaletele publice, aparatele reprezentând un real pericol pentru sănătatea celor care le folosesc.

 

 

 

 

citeste totul despre: