Ghid de prevenire a hărţuirii musulmanilor, realizat de o artistă franceză: „Nu poţi să asişti la astfel de scene pentru că nu ai ştiut ce să faci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artista Maeril, care precizează că are rădăcini în Orientul Mijlociu, recomandă în prima serie de ilustraţii din care va fi format ghidul cum poţi să reacţionezi atunci când observi victime ale „islamofobiei”, aşa cum a denumit aceasta fenomenul, în mijloacele de transport în comun.FOTO Facebook
Artista Maeril, care precizează că are rădăcini în Orientul Mijlociu, recomandă în prima serie de ilustraţii din care va fi format ghidul cum poţi să reacţionezi atunci când observi victime ale „islamofobiei”, aşa cum a denumit aceasta fenomenul, în mijloacele de transport în comun.FOTO Facebook

O ilustratoare din Franţa, cunoscută sub numele Maeril, a publicat pe internet prima parte a unui ghid cu recomandări pentru persoanele care nu sunt de acord cu modul în care sunt trataţi musulmanii doar din cauza religiei şi a culturii lor, în diverse colţuri ale lumii, după înmulţirea antentatelor.

Artista Maeril, care precizează că are rădăcini în Orientul Mijlociu, recomandă în prima serie de ilustraţii din care va fi format ghidul cum poţi să reacţionezi atunci când observi victime ale „islamofobiei”, aşa cum a denumit aceasta fenomenul, în mijloacele de transport în comun.

Martoră la felul în care atentatele teroriste au afectat modul în care sunt trataţi musulmanii în Franţa, deşi sunt cetăţeni francezi, doar din cauza situaţiei create de atentatele revendicate de Statul Islamic în locuri din Europa devenite ţinte ale teroriştilor, artista spune că a simţit nevoia sa ia atitudine. În acest scop a publicat pe internet prima parte a unui ghid cu recomandări pentru cei care sunt martori ai hărţuirii musulmanilor şi simt nevoia să ia cumva atitudine, dar în mod paşnic, fără a agrava situaţia.

”M-am concentrat pe protecţia de care au nevoie musulmanii în acest caz. Pentru că au devenit ţinte ale hărţuirii în ultima vreme, ca franţuzoaică provenită din Orientul Mijlociu, am dorit să încerc să fac ceva pentru a atrage atenţia oamenilor asupra modului în care pot să reacţioneze şi să ajute atunci când astfel de abuzuri au loc chiar sub ochii lor. Astfel nu mai poţi spune că asişti la astfel de scene doar pentru că nu ai ştiut ce să faci”, a scris Maeril într-un mesaj postat pe pagina sa de Tumblr.

Prima recomandare ilustrată în viitorul ghid prezintă situaţia în care o femeie musulmană este acostată şi hărţuită de un bărbat. Conform artistei, reacţia trebuie să fie cât se poate de firească şi să se concentreze asupra „victimei”, nu a agresorului sau hărţuitorului, pentru a evita un posibil conflict cu acesta.

hartuire boredpanda.com

FOTO boredpanda.com/ maeril.tumblr.com

Maeril consideră că în cele mai multe astfel de situaţii este de ajuns să te aşezi alături de persoana hăţuită şi să iniţiezi o conversaţie banală, făcând abstracţie de prezenţa agresorului. Artista este de părere că un astfel de comportament, în care agresorul este cu desăvârşire ignorat, ar trebui să facă prezenţa acestuia irelevantă şi să-l determine să renunţe la hărţuire. Maeril mai scrie pe Tumblr că sfaturile pe baza cărora sunt realizate ilustraţiile au la bază metode folosite în psihologie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite