FOTO VIDEO Ce ştie să facă robotul-menajeră, invenţie care costă 280.000 de dolari

FOTO VIDEO Ce ştie să facă robotul-menajeră, invenţie care costă 280.000 de dolari

Echipa a reuşit să pună la punct sistemul lui PR2 după aproape patru ani de muncă, dar la acest moment robotul poate efectua acţiuni de fineţe. FOTO Daily Mail

PR2 este un robot domestic inteligent, dezvoltat de o echipă de studenţi din cadrul Universităţii Berkley din California, SUA, maşinrie care costă nu mai puţin de 280.000 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robotul PR2 poate fi programat să spele rufele, ceea ce înseamnă că poate să găsească hainele murdare, să le adune şi să le pună într-un coş, apoi să le ducă la maşina de spălat, să pună dero în compartimentul corect şi să pună maşina de spălat în funcţiune. 

PR2 nu-şi încheie treaba aici, ci la fel ca o menajeră conştiincioasă scoate rufele din maşină, le transferă în uscător, dacă este cazul, le scoate din uscător, le împătureşte grijuliu şi le aranjează în şifonier, ori le poate pune pe umeraşe. De asemenea, roboţelul poate recunoaşte diverse obiecte vestimentare pentru a le trata corespunzător.

Echipa a reuşit să pună la punct sistemul lui PR2 după aproape patru ani de muncă, dar la acest moment robotul poate efectua acţiuni de fineţe. 

În ceea ce priveşte spălatul rufelor, important este că un robot reuşeşte să apuce şi să manevreze obiecte flexibile, care se deformează atunci când sunt manipulate, cum este un prosop, nu doar obiecte rigide, care au o formă uşor de identificat.

PR2 este, de asemenea, capabil să ia o bere din frigider sau să cumpere un sandwich de la fast-food, să barbierească un bărbat, să aranjeze,masa pentru cină şi chiar să joace biliard. Singura problemă pe care o întâmpină gadgetul este să facă diferenţa între o cămaşă curată, dar mototolită şi aruncată pe podea, şi una murdară, aflată tot pe podea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările