Femeie despăgubită, după divorţ, pentru treburile făcute în casă. Cât trebuie să plătească soţul

Femeie despăgubită, după divorţ, pentru treburile făcute în casă. Cât trebuie să plătească soţul

Un tribunal din China a hotărât ca un bărbat să îi plătească fostei soţii pensia alimentară lunară, precum şi suma unică de 7.700 dolari pentru treburile casnice realizate de către aceasta în cei 5 ani de căsnicie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul a înaintat actele de divorţ anul trecut, după 5 ani de căsnicie. Ea a respins divorţul la început, dar mai târziu a solicitat despăgubiri financiare, argumentând că fostul soţ nu şi-a asumat responsabilităţile pentru gospodărie sau îngrijirea copilului lor, relatează The Guardian

Conform noii legi, un soţ este îndreptăţit să solicite despăgubiri în cazul divorţului, dacă acesta are mai multă responsabilitate în creşterea copilului, îngrijirea rudelor în vârstă şi asistarea partenerilor în munca lor.

Pe reţelele de socializare, cazul a stârnit dezbateri aprinse, cu un hashtag aferent pe platforma de microblogging Weibo, vizionat de peste 570 de milioane de ori. 

Bărbatul i-a lăsat copilul soţiei în timp ce mergea la muncă şi „nu i-a păsat şi nici nu a participat la niciun fel de treburi”, a spus soţia instanţei din Beijing.

Pe reţelele sociale a fost îndelung dezbătut subiectul, multe voci susţinând că suma de 50.000 de yuani este prea mică.

„Munca unei soţii este subestimată. În Beijing, să angahjezi o bonă pentru copil costă mai mult de 50.000 de yuani pe an”, a scris un internaut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările