Dieta Dukan. Tot ce trebuie să ştii despre cum poţi slăbi 3 kilograme într-o săptămână

Dieta Dukan. Tot ce trebuie să ştii despre cum poţi slăbi 3 kilograme într-o săptămână

Dieta Dukan. Tot ce trebuie să ştii despre cum poţi slăbi 3 kilograme într-o săptămână

Dieta Dukan este printre cele mai răspândite regimuri de slăbit din lume la ora actuală, cu milioane de adepţi, de la oameni simpli la vedete internaţionalem, ce promite o scădere cu 2 sau 3 kilograme în prima săptămâna, apoi o scădere constanţa cu un kilogram la fiecare 7 zile.

Părerile sunt însă împărţite în ceea ce priveşte dieta Dukan. Tot ce trebuie să ştii înainte de a o ţine. În 1970, medicul Pierre Dukan s-a confruntat cu primul caz de obezitate căruia nu a ştiut cum să îi facă faţă. La vremea respectivă, se credea că cel mai bun tratament pentru obezitate era un regim hipocaloric cu porţii cât mai reduse posibil. 
 
Asta a dus cu siguranţă la cazuri de subnutritie, iar unii dintre cei care i-au încercat regimul au ajuns să dezvolte probleme medicale grave.
 
Totuşi, asta nu l-a împiedicat pe doctor, iar după 20 de ani de cercetări,  şi-a lansat cartea în anul 2000, ce a devenit instant un succes pe piaţa dietelor restrictive.
 

Dieta Dukan are 4 etape

 
Dieta Dukan are patru etape, fiecare la fel de importantă pentru a obţine cele mai bune rezultate.
 

Atacul

Prima fază a acestei dietei constă în atacul la rezervele de grăsimi. De obicei, la femei sunt necesare trei zile pentru ca grăsimile să “înţeleagă” mesajul şi să cedeze.
 
În timpul acestor zile trebuie să se consume doar alimente bogate în proteine. Sunt interzise cele care conţin zahăr şi grăsimi. De exemplu, poţi mânca peşte, carne slabă (de pasăre,vită), fructe de mare, proteine din orez brun, avocado, năut,sfeclă, ovăz. De asemenea, optează pentru ouă şi produse lactate dietetice.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: