Cum ne pregătim tenul pentru venirea iernii şi ce probleme cosmetice se pot rezolva mult mai simplu în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialistul subliniază că anotimpul rece este ideal pentru ştergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar şi pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice. FOTO Arhiva
Specialistul subliniază că anotimpul rece este ideal pentru ştergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar şi pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice. FOTO Arhiva

Scăderea temperaturilor, anunţată pentru zilele următoare, ne poate afecta sănătatea pielii. Tocmai de aceea, este necesar ca în această perioadă, de început de iarnă, să acordăm mare atenţie îngrijirii tenului, cu ajutorul unor creme adecvate şi unor tratamente menite să regenereze pielea afectată de expunerea la soare din timpul verii.

În sezonul rece este necesar să aplicăm creme bogate în lipide, grăsimi şi nutrienţi, cu vitaminele A, C si E, însă tot timpul adecvate tipului nostru de ten, recomandă medicul dermatolog Oana Spânu. 

De aceea, este important sa apelam la un medic dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem şi ce tip de produse cosmetice este bine să folosim, pentru a evita, spre exemplu, iritaţiile, alergiile şi erupţiile acneice, dar şi agravarea rozaceei sau a dermatitei seboreice.

Specialistul subliniază că anotimpul rece este ideal pentru ştergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar şi pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice. 

„O modalitate modernă şi eficientă este laserul Genesis, spre exemplu, pe care îl folosesc frecvent, şi reface textura pielii, şterge ridurile fine şi reduce porii dilataţi. Radiofrecvenţa fracţionată şi peelingul chimic sau laser se pot folosi cu rezultate importante în ştergerea petelor pigmentare extinse, în tratamentul cicatricilor postacneice, dar şi atenuarea ridurilor profunde”, spune aceasta. 

image

FOTO medicul dermatolog Oana Spânu

"O atenţie deosebita trebuie acordată şi pielii de la nivelul mâinilor, ce necesită, în anotimpul rece, îngrijire cu creme mai grase, mai bogate în lipide, dar şi spălări cu formule speciale, uleioase, care nu deteriorează bariera lipidică formată în mod natural de piele, ci o păstrează intactă. Astfel, se evită eczema mâinii, atât la persoanele cu o piele normală, cât şi la cele cu dermatită atopică", adaugă Dr. Oana Spânu,  medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, care este şi Investigator principal şi Coordonator de studii clinice pentru produse dermato-cosmetice ale unor mari companii din Franţa şi Germania, precum L’Oreal, Pierre Fabre, Clarins, Chanel etc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite