Cum a fost salvat „cel mai singuratic elefant din lume“ din condiţiile grele în care era ţinut la grădina zoologică

Cum a fost salvat „cel mai singuratic elefant din lume“ din condiţiile grele în care era ţinut la grădina zoologică

„Cel mai singuratic elefant din lume“

Un elefant care trăieşte singur şi în condiţii greu de imaginat la o grădină zoologică din Pakistan va primi şansa unei vieţi mai bune, după cum a anunţat un grup ce se ocupă de bunăstare a animalelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de activiştii pentru drepturile animalelor, Kaavan a petrecut mai bine de 30 de ani în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad înainte de a atrage atenţia militanţilor – inclusiv a cântăreţei Cher - care au început să facă lobby pentru relocarea sa în urmă cu aproximativ 4 ani, scrie The independent.

Martin Bauer, purtător de cuvânt al grupului „Four Paws“ care se ocupă cu apărarea drepturilor animaleleor, a declarat că elefantul a primit în sfârşit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil într-un sanctuar pentru animale din Cambodgia, unde va trăi în condiţii mai bune, printer animale.

„Din cauza malnutriţiei şi a lipsei de exerciţiu fizic, Kaavan prezintă semne vizibile de obezitate. De asemenea, unghiile sale sunt crăpate şi malformate“ a spus dr. Amir Khalil, medic veterinar în cadrul Four Paws.

Grădina Zoologică în care era ţinut elefantul a fost închisă în luna mai de către Înalta Curte Pakistaneză din cauza condiţiilor extrem de proaste în care erau ţinute animalele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările