Cum arată şi cu ce se ocupă cele mai bogate femei din lume

Cum arată şi cu ce se ocupă cele mai bogate femei din lume

Charlotte Casiraghi este a opta moştenitoare în linia de succesiune a tronul statului Monaco FOTO Guliver/Getty Images

Când te gândeşti la o femeie extrem de bogată, ce imagine îţi vine în minte? O actriţă de renume mondial, un model de top sau soţia unor oameni de afaceri de mare succes? Bright Side şi-a propus să distrugă stereotipul despre femeile bogate şi să vă arăte că aceste doamne ştiu cum să strângă capital prin propriile forţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

12. Sheikha Mozah, Qatar

Vârstă: 58 de ani
Valoare netă: 10 milioane de dolari
 
Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned este a doua soţie a emirului din Qatar şi mama a şapte copii. Nu numai că Sheikha este o activistă socială şi politică, dar susţine şi progresul ştiinţific şi tehnologic în ţara sa. A fost premiată cu numeroase titluri onorifice şi a fost votată „una dintre cele mai elegante doamne din lume“.
 
 

11. Ivanka Trump, SUA

Vârstă: 35 de ani
Valoare nete: 740 milioane dolari
 
Deşi fiica cea mai mare a preşedintelui american Donald Trump ar fi putut conta pe banii tatălui ei să trăiască o viaţă fără griji, Ivanka a decis să devină ea însăşi o femeie de afaceri de succes. Ea deţine mai multe companii, apare adesea la televizor şi chiar a scris o carte. În ciuda programului său încărcat, găseşte întotdeauna timp pentru familie şi pentru ea însăşi.
 

10. Pansy Ho, China

Vârstă: 54 de ani
Valoare netă: 3,4 miliarde de dolari
 
Pansy Ho este fiica lui Stanley Ho, miliardarul cunoscut sub numele de „Regele jocurilor de noroc“. Pansy este cel mai bogat dintre cei 17 copii ai familiei Ho. Acum că Pansy are mai mulţi bani decât tatăl său, acesta ar trebui să fie foarte mândru de fiica lui.


9. Margarita Louis-Dreyfus, Franţa

Vârstă: 55 de ani
Valoare netă: 5,3 miliarde de dolari
 
Margarita Louis-Dreyfus (născută Margarita Bogdanova) este cea mai bogată femeie de afaceri de origine rusă. După moartea soţului ei, ea a devenit preşedintele grupului Louis Dreyfus şi proprietara echipei de fotbal Olympique de Marseille. Margarita s-a recăsătorit şi, recent, a născut gemene.
 

8. Carrie Perrodo, Singapore

Vârstă: 66 de ani
Valoare netă: 5,3 miliarde de dolari
 
Afacerea de familie (una dintre cele mai mari companii petroliere private) a ajuns în mâinile lui Carrie după ce soţul ei, Hubert Perrodo, a murit în 2006. Acum compania este condusă de fiul lor, iar Carrie se ocupă în cea mai mare parte a timpului de acte caritabile. Are 66 de ani şi arată uimitor.
 

7. Charlotte Casiraghi, Monaco

Vârstă: 31 de ani
Valoarea netă: 5,7 miliarde de dolari
 
Charlotte Casiraghi este a opta moştenitoare în linia de succesiune a tronul statului Monaco. Nepoata lui Grace Kelly lucrează ca jurnalist şi îşi dedică timpul liber călăriei. Aparent, Charlotte a moştenit nu numai comorile regale, ci şi frumuseţea bunicii ei celebre.

6. Christy Walton, SUA

Vârstă: 68 de ani
Valoare netă: 6,1 miliarde de dolari
 
Vaduva lui John T. Walton, fiul fondatorului Wal-Mart, a deţinut la un moment dat titlul de cea mai bogată femeie din lume. Şi, deşi contul ei bancar devine din ce în ce mai puţin atractiv, ea este încă una dintre cele mai influente filantroape.
   

5. Iris Fontbona, Chile

Vârstă: 74 de ani
Valoare netă: 13,7 miliarde de dolari
 
Iris Fontbona şi-a moştenit averea de la soţul ei. Ea este cea mai bogată femeie chiliană din lume şi conduce cu succes afacerea de familie. Şi trebuie să recunoaştem că ea arată absolut uimitor pentru vârsta ei.
 

4. Laurene Powell Jobs, SUA

Vârstă: 53 de ani
Valoare netă: 20 de miliarde de dolari
 
Văduva fondatorului Apple Inc., Steve Jobs, a atras atenţia publică în ultima vreme. După ce a moştenit acţiunile soţului ei de la Apple, Laurene Powell Jobs a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume. Ea conduce afacerea şi participă la o serie de mari proiecte caritabile.
 

3. Susanne Klatten, Germania

Vârstă: 55 de ani
Valoare netă: 22,5 miliarde de dolari
 
Şefa unei companii farmaceutice, Susanne Klatten, împreună cu fratele ei, deţine şi jumătate din acţiunile BMW. Cea mai bogată femeie din Germania îşi desfăşoară cu succes afacerea şi îşi petrece timpul liber cu familia.
 

2. Alice Walton, SUA

Vârstă: 67 de ani
Valoare netă: 38,7 miliarde de dolari
 
Un alt miliardar care s-a îmbăgăţit graţie companiei Wal-Mart. Fiica lui Sam Walton, fondatorul, se află pe locul doi în topul realizat de Bright Side. Este iubitoare de artă, având chiar propriile colecţii de artă privată. 


1. Liliane Bettencourt, Franţa

Vârstă: 94 de ani
Valoare netă: 43,1 miliarde de dolari
 
În ciuda vârstei sale, regina L'Oreal-ului deţine o fundaţie de caritate şi încă lucrează din greu. Nu e de mirare că, la 94 de ani, Liliane Bettencourt este cea mai bogată femeie din lume. Şi că arată uimitor!
 
 
Sursă: Bright Side
citeste totul despre: