Deoarece fiecare casă este diferită, este deosebit de important să faci alegerea corectă. Şi nu este atât de uşor să ştii ce frigider să cumperi. Dar nu îţi face griji. Am pregătit o listă de sfaturi despre cum să alegi un frigider care te va ajuta cu siguranţă să găseşti cel mai bun aparat care se potriveşte nevoilor tale.
 
Pentru început, gândeşte-te ce model şi dimensiune se potriveşte cel mai bine casei tale, deoarece trebuie să cumperi cel mai bun frigider pentru tine: lăţime combinată de 60 şi 70 cm sau chiar 80 cm adâncime, american , o uşă sau mai multe, etc. Fiecare frigider are propriile sale caracteristici, aşa că îţi recomandăm să îţi iei câteva minute pentru a le examina cu răbdare.
 
Modelul şi dimensiunea unui frigider
 
Când vine vorba să ştii ce frigider să cumperi, este foarte important să cunoşti dimensiunea fiecăruia, pentru a alege cel mai bun frigider potrivit nevoilor tale. Nu toate frigiderele au aceeaşi dimensiune sau aceeaşi capacitate!
 
Frigiderele combinate sunt cele mai comune în bucătării. Este vorba despre ele care au congelatorul în partea inferioară şi frigiderul în partea superioară. Au diferite înălţimi şi lăţimi şi există, de asemenea, diferenţe în ceea ce priveşte proporţia frigiderului, care poate fi de 40-60% sau 45-55 (congelator-frigider). Înălţimea sa variază între 176 şi 203 de centimetri, lăţimea poate fi de 60 sau 70 de centimetri şi adâncimea de 66, 67 sau 80 de centimetri.
 
La rândul lor, frigiderele cu două uşi au o înălţime de 171 sau 186 de centimetri, cu o lăţime de 70 sau 60 de centimetri şi o adâncime de 60 sau 62 de centimetri. „Cele două uşi” sunt cele cu congelatorul deasupra şi frigiderul dedesubt. În acestea, raportul dintre frigider şi congelator este mai mare, congelatorul fiind cel mai mic.
 
Iar frigiderele americane au măsuri speciale: o înălţime de 175 sau 177 de centimetri, o lăţime de 91 sau 91,5 de centimetri şi o adâncime de 73,5 sau 72 de centimetri. Acestea se caracterizează prin faptul că au două uşi verticale într-un singur dispozitiv.
 

Eficienţa energetică a celor mai bune frigidere

 
Odată ce ştii clar ce tip de frigider doreşti, te sfătuim să cumperi cel mai bun frigider ghidându-te după eficienţa energetică a acestuia. Consumul excesiv costă mulţi bani de-a lungul anilor, astfel că un frigider eficient este cea mai economică opţiune pe termen lung. De exemplu, cu frigiderele A+++ poţi economisi sute de lei annual la factura de energie electrică.
 
De asemenea, nu uita că cumpărarea unui frigider cu eficienţă energetică ridicată îţi va permite să contribui la îngrijirea mediului pe tot parcursul vieţii frigiderului. De asemenea, iluminarea cu LED a interiorului reduce factura şi durează de până la cinci ori mai mult decât un bec cu consum redus de energie - şi de până la 25 de ori mai mult decât un bec convenţional! De asemenea, ştiai că 90% din energia utilizată de becurile convenţionale se transformă în căldură? În timp ce iluminatul cu LED-uri este o lumină rece care nu generează căldură în interiorul frigiderului, ceva care contribuie la buna conservare a alimentelor, deoarece frigiderul trebuie să „funcţioneze” mai puţin, deci şi consumul este redus.
 

Conservarea alimentelor

 
Un alt detaliu important: aruncă o privire asupra cât timp este capabil un frigider să păstreze alimentele proaspete. Acest lucru variază foarte mult de la un frigider la altul şi are un impact direct atât asupra buzunarului tău, cât şi asupra sănătăţii întregii familii.
 

Ce echipament ar trebui să aibă cel mai bun frigider

 
Atunci când decizi ce frigider să cumperi, este foarte important să iei în considerare echipamentul acestuia.
 
De exemplu, poţi alege frigidere cu sertare speciale pentru fructe, legume, carne sau peşte, sau cu tăvi din sticlă EasyAcces care îţi permit să accesezi cu uşurinţă alimentele.
 
O altă caracteristică foarte interesantă a frigiderelor este funcţia acustică, care te avertizează cu privire la orice posibilă problemă sau supraveghere, cum ar fi, de exemplu, că uşa frigiderului nu a fost închisă corect.