Cum a ajuns un om al străzii în vârstă de 52 de ani să studieze la Cambridge: „Este primul lucru de care sunt mândru în viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un britanic în vârstă de 52 de ani, care a locuit pe străzi vânzând exemplare din ziarul „Big Issue“, a fost acceptat să studieze Literatura Engleză la prestigioasa Universitate Cambridge şi spune că este un privilegiu la care nici măcar nu a îndrăznit să viseze.

Geoff Edwards a abandonat studiile fără prea multe ambiţii, a rămas fără loc de muncă şi fără casă, trăind mulţi ani pe străzi sau prin adăposturi, însă pasiunea pentru cărţi l-a ajutat să meargă mai departe şi în cele din urmă să fie admis la elitistul centru academic. 

„Sincer, nu m-am gândit să aplic la Cambridge. Nu credeam că o asemenea universitate va accepta un om ca mine. Dar tutorele meu m-a încurajat să fac acest pas. Este primul lucru de care sunt mândru în viaţa mea“, a mărturisit Edwards, citat de The Independent

Bărbatul a început de curând să studieze Literatura Engleză la Hughes Hall, Cambridge, şi spune că este un privilegiu să locuiască în acest oraş şi să i se acorde şansa de a trece dincolo de uşile închise ale prestigiosului centru universitar.

Insuflată de părinţi, lectura este marea pasiune care l-a ajutat pe Geoff să-şi menţină moralul în perioadele lungi şi grele de după ce şi-a pierdut locul de muncă şi locuinţa şi a căzut în depresie. Iar acum acest hobby l-a ajutat să fie admis la una dintre cele mai bune universităţi din lume, scrie şi The Guardian

Tatăl său a fost poştaş, iar mama lui a lucrat ca funcţionară la un birou, însă casa lor era mereu plină de cărţi, aşa că Geoff a început să citească de la o vârstă fragedă. Bărbatul a recunoscut însă că nu i-a plăcut şcoala şi a renunţat la liceu. A părăsit oraşul natal, Liverpool, şi a lucrat multă vreme în diverse ferme, însă avea întotdeauna cărţi în traistă. 

Când a ajuns în Cambridge a locuit în mai multe cămine, când avea posibilitatea, sau pe stradă, adunând cărţi din biblioteci sau din librării caritabile – de la Jack Kerouac şi William Burroughs până la John Steinbeck. „Era o modalitate genială de a scăpa de realitate“, a declarat bărbatul. 

Cu ajutorul unor organizaţii de binefacere, bărbatul a început să vândă exemplare din „Big Issue“, un ziar cu articole despre persoanele fără acoperiş care vor să se reintegreze în piaţa muncii şi în societate. Totuşi, după mai mulţi ani petrecuţi prin adăposturi, Geoff a picat în depresie şi s-a izolat: „Am realizat că trebuie să fac o schimbare, aşa că am mers la colegiul local să văd dacă aş putea să-mi reiau cursurile.“

În urmă cu trei ani, Geoff a început cursurile la unul din colegiile din Cambridge, obţinând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obţină un loc şi la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

„Cred că în adâncul sufletului întotdeauna mi-am dorit să urmez o facultate, însă, cum nimeni din familia mea nu a făcut acest lucru, nu am îndrăznit să-mi imaginez vreodată că eu îl pot face“, a mai spus Geoff. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite