Cele mai bune soiuri de roşii româneşti

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti

Este important să ştii care sunt cele mai bune soiuri de roşii româneşti pentru a fi sigur de calitatea produselor mâncate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti – Portocalia de Mischii

Este o roşie cu maturitate semi-timpurie, care se coace destul de repede, înaintea altor soiuri. 

La maturitate, fructul este de formă rotundă şi culoare portocalie, cu pielea netedă, puţin tare la pipăit, ceea ce o face rezistentă la transport. Miezul este cărnos, dulce parfumat şi cu o cantitate normală de seminţe în lojele bine conturate. Are o mărime medie, un kilogram având undeva între şase şi opt roşii. Tufa este viguroasă, dar nu se ridică mai mult de 80-90 de centimetri. Întreţinerea roşiei de Mischii nu este pretenţioas, fiind unul dintre cele mai bune soiuri de roşii româneşti.
 

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti – Puszta Kolozs

Puszta Kolosz este un soi de roşii româneşti originar din zona Turdei, cu fruct mare, care face parte din categoria rosiilor ce intră două la un kilogram. Ajuns la maturitate fructul este de culoare roşie, puţin turtit şi coacerea acestuia este semi-târzie. Gustul este surprinzător de fin pentru o roşie atât de mare. Miezul este suculent, cu cavităţile de seminţe bine individualizate. O roşie care poate fi folosită la orice: salate, mâncăruri sau conserve. Tufa are o talie înaltă, de maximum doi metri şi o frunză normală, fiind unul dintre cele mai bune soiuri de roşii româneşti.
 

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti – Ţâţa vacii românească

Ţâţa vacii românească este un soi de roşii cu maturitate medie şi creştere nedeterminată. La maturitate, prezintă un fruct de culoare roşie, formă alungită, cu o umflătură în partea de jos, care se termină cu o parte ascuţită, asemănătoare unui sfârc. Miezul este dens, nu prea zemos, cu seminţe puţine şi un gust bun. Acest soi este alegerea perfectă pentru bulion.. Tufa este viguroasă, dar sub un metru înălţime, iar fructele sunt grupate câte patru, şase la un loc.
 

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti – Trandafirie de Calafat

Trandafiria de Calafat reprezintă unul dintre cele mai bune soiuri de roşii româneşti. Are o creştere nedeterminată si o maturitate medie, de mijloc de sezon. La maturitate, fructele sunt de culoare roz-trandafirie, iar interiorul este bine conturat, cu o pulpă densă, cărnoasă şi o cantitate medie de seminţe. Au un gust bun, foarte puţin acid. Este un soi bun pentru salate şi gătitul curent, dar nu este de ignorat nici în cazul conservelor. Tufa generată este solidă, viguroasă, cu o înălţime de aproape doi metri. 
 

Cele mai bune soiuri de roşii româneşti – Pitice

Piticele se încadrează tot în categoria celor mai bune soiuri de roşii româneşti, fiind caracterizate de creştere semi-determinată şi maturitate medie, de mijloc de sezon. Fructele sunt de mărime mică spre medie, în jurul a 100 de grame, de formă rotundă, uşor turtite şi culoare roşie.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările