Care sunt piesele esenţiale din camera unui adolescent şi de ce e important să le aleagă singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camera copilului

Seria noastră de articole despre camera copilului a ajuns la etapa adolescenţei, perioada de tranziţie către maturitate în care spaţiul personal devine extrem de important. Ţi-am pregătit câteva informaţii de la un psiholog urmate de sfaturi de la designeri români, împreună cu exemple de amenajare cameră adolescent.

„Adolescenţii au atât nevoia să se exprime prin cameră, cât şi nevoia de spaţiu personal: după 12 ani, copilul aşteaptă să îi baţi la uşă înainte să intri, poate chiar să îşi pună încuietoare la uşă şi asta e în regulă, au nevoie de intimitate. Camera trebuie să reflecte cine e el, nu cine e mama sau tata”, spune Daiana Benga, psiholog şi fondator al Grădiniţei Heidi din Braşov. Ca părinte, rolul tău ar trebui să fie mai degrabă unul de consilier, în nici un caz de principal decident.

camera copilului

De ce piese de mobilier are nevoie

În orice amenajare de interior, trebuie să primeze confortul şi funcţionalitatea. Arhitecta Irina Radu de la iDecorate remarcă faptul că, într-o cameră de adolescent, nevoile şi piesele de mobilier se schimbă: patul trebuie să fie mai mare, pleacă de la 140-160 centimetri lăţime, au nevoie de mai mult spaţiu pentru haine, iar jucăriile nu mai au nevoie de atât de mult spaţiu, fiindcă intervin gadgeturile, cărţile, poate zona media.

Continuarea articolului, aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite