Care este cel mai important factor de care depinde fericirea: rezultatul celui mai amplu studiu

Care este cel mai important factor de care depinde
fericirea: rezultatul celui mai amplu studiu

Care este cel mai important factor de care depinde fericirea

Cunoscutul psihiatru Robert Waldinger povesteşte cum din experienţele şi cursurile urmate a învăţat să fie conştient de sine şi abia apoi să fie conştient de ceilalţi, ce este arta ascultării active şi disciplina de a fi generos şi de a-ţi îngriji prieteniile.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 1938, la Colegiul Harvard a fost realizat cel mai lung studiu care a avut „fericirea“ ca subiect de cercetare, din care a reieşit că „relaţiile de calitate ne menţin mai fericiţi şi mai sănătoşi “, scrie jeffbullas.com

Sfaturi despre cum dezvoltăm relaţii de calitate:

Fii generos

Generozitatea nu este doar despre bani, ci şi despre timpul acordat. Învaţă să-ţi asculţi prietenii, să le oferi sfaturi atunci când au nevoie şi să-i asiguri că le vei fi alături oricând au nevoie.

Dedică-ţi timp interacţiunii cu prietenii şi renunţă la reţelele sociale

Renunţă la obsesia de a petrece timp în faţa laptopului. Avem tendinţa de a sta închişi între patru pereţi vizionând ecrane mai mari sau mai mici, uitând să hrănim relaţiile cu oamenii care contează în viaţa noastră.

Amintiţi-vă ziua de naştere a prietenilor

Este atât de simplu, dar foarte important. Nici nu ştiţi cât de mult contează pentru o persoană faptul că îţi aminteşti că este o zi important din viaţa ei. Unul dintre cele mai simple moduri de a vă aminti este să folosiţi una din aplicaţiile ce se pot instala pe telefonul mobil .

Sunaţi doar pentru a întreba: „eşti bine?“

Femeile sunt bune la socializare, bărbaţii mai puţin. Dar indiferent dacă aveţi ceva de povestit sau doar vreţi să vedeţi ce face un prieten, nu vă feriţi să-I sunaţi pentru a vedea ce mai face. Relaţia nu va supravieţui dacă nu este hrănită.

Ascultaţi activ

Simpla prezenţă nu este suficientă, învăţaţi să ascultaţi activ. Dacă v-aţi aşezat la masă cu cineva şi vreţi să simtă că sunteţi interesat de ce spune, lăsaţi telefonul mobil sau nevoia de a cerceta locul în care vă aflaţi şi fiţi acolo pentru a-l asculta.

Ţineţi-vă de promisiuni

Când promiţi că vei rezolva ceva, asigura-te că o faci. Cuvintele nu au valoare, acţiunile contează cu adevărat.

Preţuieşte timpul

Timpul este o resursă limitată şi nimic nu spune mai multe despre cum preţuieşti pe cineva decât oferindu-i timpul tău.

Fii pozitiv

Conform studiilor, pozitivitatea şi încurajările sunt calităţile cele mai dorite atunci când cineva doreşte să-şi facă un nou prieten.

Nu judeca

Nici unul dintre noi nu este perfect. Încercaţi să vă opriţi din a face judecăţi, este unul din cei mai mari duşmani ai unei relaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: