Care sunt cele mai productive ore ale zilei şi cum ne putem asigura succesul unui interviu

Care sunt cele mai productive ore ale zilei şi cum
ne putem asigura succesul unui interviu

Cea mai potrivită oră pentru susţinerea unui interviu este 10:30 am FOTO inovacoach.com

Există anumite ore în care creierul şi corpul funcţionează mult mai bine în îndeplinirea anumitor sarcini. Cercetătorii au alcătuit un plan care să asigure succesul fiecărei zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi se trezesc de dimineaţă şi au în plan să meargă la sală, să facă sport, însă în timp ce încercă să îşi facă curaj, somnul îi cuprinde din nou, şi altfel, devin neproductivi.

De multe ori bei cafeaua chiar înainte de a a avea nevoie de ea sau răspunzi unor e–mail–uri toată dimineaţa. Astfel, nu mai ai energie pentru  întreaga zi de muncă, pentru a face faţă sarcinilor cu adevărat solicitante, care îţi mănâncă timp şi răbdare.

Tocmai de aceea, cercetătorii au elaborat un plan pe ore pentru a îndeplini toate sarcinile unei zile, atât cele obligatorii, dar şi cele făcute de plăcere, scrie businessinsider.com.

Sportul: 7 am

Cercetătorii spun că exerciţiile dinaintea micului dejun sunt cele mai folositoare în momentul în care vrei să slăbeşti sau să capeţi energie. În acest mod, pe parcursul unei zile, corpul va tot arde calorii.

Cafeaua: 9:45 am

Cortizolul, hormon de tip steroid, secretat de glandele suprarenale, numit şi „hormonul de stres”, este cel care reglează nivelul energiei , acţionând între ora 8 şi 9 de dimineaţă. Astfel, nu ai motive să bei o cafea înainte de ora 9 şi 30 de minute.

Concentrează–te asupra muncii: 10:00 am

Timpul tău biologic principal face referire la orele în care eşti activ şi plin de energie. Pentru a atinge acest prag, încearcă să elimini din alimentaţia ta de zi cu zi cofeina, alcoolul şi să mănânci cât mai puţine alimente care conţin zahăr. Înceracă chiar să te trezeşti fără o alarmă, ţinându–ţi energia la un nivel ridicat.

Cea mai potrivită ora pentru susţinerea unui interviu este 10:30

În acest mod, angajatorii nu se vor grăbi, vor avea timp să îşi verifice mail-ul şi nu se vor grăbi în timpul întâlnirii.

Pauză: 11:00

Cercetătorii cred că la această oră este cel mai bine să iei prima pauză. Acum îţi poţi restabili gradual resursele mentale pentru a începe în forţă ziua de muncă ce implică un efort mental deosebit.

Somnul: 14:00 – 15:00

Aceste ore sunt perfecte pentru un pui de somn. Majoritatea oamenilor sunt obişnuiţi să doarmă după masa de prânz. E bine să faceţi acest lucru din timp şi să nu îl încurcaţi cu somnul de seară.

Întâlniri pentru mediul profesional: 15:00

Un studiu relevă faptul că ora 15 pm, într–o zi de miercuri, este momentul perfect pentru o întâlnire de grup. Este timpul în care majoritatea persoanelor sunt disponibile şi pot participa.

Creativitatea: 18:00

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că sarcinile care implică o atenţie deosebită epuizează capacitatea creierului de a filtra infornaţiile ce nu sunt necesare. Aşadar, aceştia recomandă să facem lucruri creative imediat după muncă.

FOTO businessinsider.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările